zaterdag 9 oktober 2010

boos

Jawel: boos ! De reden ? Enkele weken geleden voerden we met Fietsersbond Gent actie rond de gevaarlijke situatie aan de hoofdbibliotheek aan het Zuid. Blijkbaar vond het stadsbestuur dat we gelijk hadden, want deze week was er elke dag controle van de politie, met de verwittiging dat over enkele weken fikse boetes zouden uitgedeeld worden.
Na drie dagen met hevig protest van de overtreders, waaronder - volgens een artikel in Het Laatste Nieuws van vandaag (9 oktober) - uitgerekend de schepen van Mobiliteit van een buurgemeente, werd de politieactie afgeblazen. Met andere woorden: de stad geeft een vrijgeleide om fout te parkeren !
Ik zie het al voor me: zet je auto maar overal uit je handen, want "als het daar mag, mag het hier ook" en "de burgemeester heeft gezegd dat het mag" ! Hoe fout kan het signaal zijn dat je geeft ?

Of moet er eerst weer een dode vallen eer er wat ondernomen wordt ? Dan zal het "niet zo eenvoudig" en "er was een studie gaande rond die problematiek" niet van de lucht zijn en dan zal wellicht plots alles kunnen wat nu uitgesloten is. Iemand vrijwilliger ?

Nog zo'n citaat uit dat krantenartikel (dat ik op het net niet weervond, maar wel in mijn handen had): "ja, het is hier erg gevaarlijk. Ik heb er altijd schrik voor dat ik een fietser of voetganger aanrijd." Hallo ? En toch met de auto op die plaats blijven parkeren ? Er vooral niet bij stilstaan dat je zelf op dat moment het gevaar bent ?

Ons bestuur geeft weer tegenstrijdige signalen: overal wordt "Gent Fietsstad" gepropageerd, maar in de realiteit blijkt het weer eens helemaal anders te zijn !

Boos dus. En niet alleen ik, maar de hele Fietsersbond Gent.

2 opmerkingen:

  1. Ik weet als ik dit lees niet of het intussen als is opgelost. Mijn oplossing zou zijn. Fietsen tussen de geparkeerde auto's plaatsen, of achter de auto's omdat je niet bij de fietsrekken kan komen. Lijkt mij een leuke actie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ronald, ondertussen heeft Gent een ander bestuur en de schepen van mobiliteit heeft beloofd dat er veel meer fietsgericht zal gewerkt worden. Eén van de ondertussen gerealiseerde punten is dat dit stuk autovrij geworden is. Dat is een hele verademing voor de talrijke fietsers en voetgangers die hier dagelijks langskomen.

      Verwijderen