maandag 2 januari 2012

wieltje maken: stand van zaken

Vanmorgen is de nieuwe velg aangekomen. Wat "Gingko feine Veloteile" aanbiedt als een "Gingko 406mm 26mm wide" blijkt een Alienation Deviant bmx-velg te zijn. Op zich geen probleem en de prijs is ook OK, maar ik vind het jammer dat ze dit wegstoppen.

Dit is de velg zoals die uit de verpakking kwam. De stickers zijn er ondertussen al af: spuuglelijk vind ik ze. Ze hebben maar één nut: ze stoppen de naad in de velg weg. Voor de rest ziet het ding er degelijk uit: aan de binnenkant is het materiaal naar schatting 2mm dik en de velg voelt stevig aan.

Hier zie je ze samen met het exemplaar dat origineel op eFAW zat toen ik die kocht.

De oude ziet er ook zo uit: oud. Het verschil in velgbreedte is ook zo al te zien. Om het nog wat duidelijker te maken, legde ik er een vouwmeter langs.


21 tegenover 26 mm: dat zou voor een vette band wel een verschil moeten maken !

Nu kan ik op zoek gaan naar spaken: volgens de berekening op de site van Sapim zouden die 140mm lang moeten zijn. Omdat ik goede ervaringen heb met hun spaken, denk ik deze keer de "Strong" uitvoering te nemen, die tegen hogere belasting bestand is. Omdat een wiel in een velomobiel behoorlijk wat zijdelingse belasting te verwerken krijgt, denk ik hiermee een goede keuze te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten