zaterdag 21 maart 2015

Quod erat demonstrandum

Vorige week kondigde ik een nieuwe tweak voor de Orca aan.
Daarbij maakte ik meteen de bemerking dat dit voor verbetering vatbaar is. Niet op het vlak van windbescherming, want dat is prima. Ook niet op esthetisch vlak, want dat kan eigenlijk niet beter, maar het schermpje zou wel buiten de opening in de kap moeten komen.Donderdag , op de terugweg van het werk, was het aan het miezeren. Meteen was mijn vermoeden bevestigd: het water liep langzaam langs de deflector neerwaarts en kwam druppelsgewijs in de Orca terecht. Het ging maar om enkele druppels, maar het was duidelijk: dit is een mooi-weer-schermpje.

2 opmerkingen:

 1. Dag Jan,
  Gewoon een nieuw schermpje knippen van 0,5 tot 0,75 mm dik. Drie lippen eraan laten en deze lippen 5 mm inknippen langs de lip. Dan de lippen scherp naar binnen buigen en het geheel vlak voor de rand op de body zetten met een stukje klittenband. Doordat je de lippen naar binnen hebt gebogen zie je er niks van en ziet het geheel er toch netjes uit. Het is in elk geval waterdicht.
  Als je zelf een schermpje knipt kun je ook overwegen dit zelfs door te laten lopen langs de hele rand van het hoofdgat. In dat geval vermijd je ook hinderlijke wind van de zijkant.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of een eenvoudig stukje (elastische) tape plakken over de lekkende rand.......heb ik met mijn deflector ook gedaan en het is nog altijd lekvrij na maanden.

   Dat was samen met de hap uit het vizier een van de dingen die de Schermer-kap voor mij beter bruikbaar hebben gemaakt bij regen en andere condensvorming.

   Verwijderen