donderdag 8 oktober 2015

Helaas...

Even een bericht van de Gentse Fietsersbond - Perpetuum Mobile - delen op de blog: morgen houden we een dodenwake voor Vic Tack.

Update: ik heb de hele tekst toch maar in het bericht gezet.

Actie: dodenwake Vic Tack op 9 oktober


Op vrijdag 12 juni kwam de 16-jarige Vic Tack om het leven bij een ongeval.
Bij het oversteken van de weg werd hij aangereden door een auto.

Zoals steeds blijven er familie en vrienden achter die treuren om het verlies. Ter herdenking organiseert de Gentse Fietsersbond vier maanden na het ongeval een dodenwake.

Deze dodenwake vindt plaats op vrijdag 9 oktober om 16u30 aan het kruispunt van de Industrieweg met de Brugsevaart waar het ongeval gebeurde.
Wie wil kan ook meefietsen: vertrek aan het Van Hembysebolwerk (aan het kruispunt van de Nieuwe Wandeling en de Coupure) om 16 uur.

Tijdens de wake wordt een witte ghostbike geplaatst en is er gelegenheid om bloemen neer te leggen, samen met o.a. de schoolkameraden van het slachtoffer.

Met deze actie willen we onze steun betuigen aan de nabestaanden, maar ook de aandacht vestigen op het leed dat door het verkeer wordt berokkend. Reeds geruime tijd bestaan er plannen voor de heraanleg van de Brugsevaart. We dringen er dan ook op aan om deze heraanleg zo snel mogelijk uit te voeren zodat deze weg veiliger wordt voor fietsers.


Meer informatie op Fietsbult.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten