donderdag 13 februari 2020

contrast

Half februari. Het zou de stenen uit de grond kunnen vriezen. De hele wereld zou onder een wit tapijt bedekt kunnen zijn. Daar hou ik wel van: de stilte als het gesneeuwd heeft; de sneeuw die knerpt onder de banden van de velomobiel.

Maar ook dit jaar: niets daarvan. Soms flirt de temperatuur met het nulpunt en andere dagen is het dan weer meer dan 10° C. De ene dag hebben we stormwind - meer dan 100 km/u - de dag erna is het weer windstil. In elk geval is er voldoende variatie in het weer.


Gisterenmorgen, omstreeks 7u30, op het jaagpad in Zwijnaarde. Een wolkenloze hemel, hel verlichte maan, amper wind. Het jaagpad lag nog bezaaid met takken en takjes: het gevolg van de doortocht van storm Ciara.


Vanmorgen op dezelfde plek en hetzelfde moment. Zwaar bewolkt, dikke druppels vielen uit de lucht. Geen maan te zien natuurlijk. Amper andere fietsers op het jaagpad. Ik zit lekker droog in de E-Orca. Zij niet.

De winter is de periode bij uitstek om het comfort van een velomobiel te appreciëren.

3 opmerkingen:

 1. Het is hier zowat hetzelfde Jan, het kwakkelt ook maar door........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Mooie' illustratie van de opwarming van de aarde. Hier is het al heel veel jaren geleden dat we nog konden schaatsen op natuurijs. Nu sneeuwt het nog amper, omdat het niet koud genoeg meer wordt. Kwakkelen dus.

   Verwijderen
  2. Wel iets meer dan kwakkelen zelfs zou ik er aan toe willen voegen Jan.
   Er zijn hier drie schuttingen tegen de vlakte gegaan vorig weekend en ik ben amper klaar de schade aan mijn golfplatendak in de tuin te herstellen.
   En let wel, je hebt het dan over de BINNENPLAATS van een huizenblok in Amsterdam!

   Verwijderen