donderdag 23 september 2010

ACTIE !

Fietsersbond Gent heeft besloten actie te ondernemen.
Dit is voetgangersgebied ...

geleend van Fietsbult
Omdat dit een plaats is waar veel voetgangers en fietsers passeren, vinden we dat het tijd is om er wat aan te doen. We willen een oplossing afdwingen, een einde maken aan een gedoogbeleid dat een onwettige situatie door de vingers ziet. Niet zomaar auto's verbieden, maar de zaken duidelijk regelen in functie van de veiligheid, vooral van de vele schoolkinderen die hier dagelijks op de fiets hun leven wagen. Daarenboven heb je links van het beeld de ingang van de centrale stadsbibliotheek, met daarvoor heel wat fietsenrekken. Dit is dus een echte mierenhoop rond 16u !
Het geheel is het resultaat van een evolutie in stadsbeleid en mobiliteit. Rond deze plek vind je heel wat scholen die dateren uit de tijd dat auto's koning waren in het stadcentrum. Dat beleid veranderde in de voorbije decennia: sinds het mobiliteitsplan van 1995 worden auto's geweerd uit het centrum, maar de scholen bleven. Dat gecombineerd met "mijn auto, mijn vrijheid" heeft geleid tot de huidige situatie.

Makkelijk is het niet: hier halen ouders hun kinderen af. Anderzijds bevindt zich onder het plein een grote ondergrondse parking. Jammer genoeg is die helemaal niet goedkoop, dus is het evident - bekeken door de bril van een automobilist - om op de stoep te wachten, vooral omdat de politie dit in alle stilte toelaat.

Ik ben benieuwd hoe het morgen zal lopen...

2 opmerkingen:

  1. eeuwige reiziger7 oktober 2010 om 08:18

    En hoe is de actie verlopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De actie zelf verliep rustig, waarbij we veel steun kregen van voetgangers en fietsers die langskwamen. Nadien kwam dit voor de gemeenteraad en de politie kreeg opdracht om de foutparkeerders aan te spreken. Helaas maar één dag, wegens teveel tegenkantingen. Ik pleeg er nog een post over !

    BeantwoordenVerwijderen