donderdag 30 september 2010

Miljaar !

Zoals ze het hier zeggen. Vanmorgen begon het al goed: te laat aangezet naar het werk (iets na 7u) en ik was nog maar vertrokken of het begon te regenen.
Leuk, zo zonder spatborden... Ik zag het aantal modderspatten op mijn fietsjas onaangenaam snel toenemen.

Toen ik bijna aan het leukere stuk van de route kwam, goed doorrijdend (zo ergens tussen de 25 en 30 km/u) op het fietspad langs de Ottergemse Steenweg, moest ik een bocht nemen waar het pad een aswijziging volgt. Regen, vrij hoge snelheid en streamer: dat gaat niet altijd goed. Bocht gemist dus en de scherpe rand van de stoep geraakt met het linker voorwiel. Het resultaat: de zoveelste lekke band. Grr

Slechte plek om te herstellen, dus sleurde ik de trike tot over de brug over de E-17 snelweg en daar, onder de bomen, zou ik de schade opnemen. Tja, lekke band dus. Snakebite dus. Fietstassen openmaken en herstelspullen uithalen dus.
Inventaris: bandenlichters, lijm, materiaal om de band op te ruwen, spaaksleutel, combinatietool, ... Maar, je raadt het al: geen bandenpleisters !

De trike werd dus geparkeerd, met een héél stevig slot, op een bedrijfsparking, na de dame aan de receptie op de hoogte gebracht te hebben en vanavond kon ik hem daar weer oppikken.
Dat wil zeggen: een behulpzame collega zette me thuis af, waar ik mijn aanhangwagentje achter de auto hing om zo de trike op te laden.

Morgen wordt het dus alweer een band herstellen (of een nieuwe binnenband halen).

O ja: als extraatje een racetrike, halfbroertje van de Gforce:

RaceForce ?

3 opmerkingen:

 1. Dag Jan,
  Vervelend zo'n binnenband maar die heb ik toch meestal wel bij me hoor!
  Om nog even terug te komen op je GPS-laadprobleempje: Ik heb zopas jan Geel gesproken (tijdens 't 'velomobieltreffen') die bij de Action voor 10 euro een kleine zonnecollector kocht waar je volgens hem ook best je GPS-batt. mee op zou kunnen laden...
  http://keesvanhattem.blogspot.com/2010/09/29-09-2010-even-verhaal-gehaald-bij-jan.html

  groeten Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. p.s. Die levert ruim 12 V volgens hem, en was ook ergens anders te krijgen "voor het dubbele"(maar dan nog!).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, normaal heb ik ook binnenbanden bij. Een 26" was er ook wel, maar die ene keer niet de nodige 20". Soms heb je gewoon pech...
  Een zonnepaneel zie ik zo niet zitten: waar plaats je het ? Jouw voorbeeld is alweer een velomobiel en daar is dat niet direct een probleem. Ik post nog wel een mooi voorbeeld binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen