dinsdag 25 oktober 2011

gezellig regenweer

YES !!

Vanmorgen, bij het opstaan, was het aan het regenen. Niet hard, maar toch behoorlijk dikke druppels.

Dat betekende de Ekoi City+ op het hoofd, het vizier op het zeiltje en voor de rest eigenlijk niets bijzonders. 23 km door de regen, aan ongeveer 35 km/u.
Op de dijk kwam ik geen enkele fietser tegen, maar wel DRIE auto's ! Erg vervelend, want hun koplampen schijnen recht in mijn ogen. Dan zie ik niets meer en moet het, heel voorzichtig, op de tast bijna. Hopen dat ik niet van de dijk afrij.

Toen ik op het werk aankwam, waren enkel mijn schouders een beetje vochtig. Da's alles.

Op zo'n momenten bewijst de Alleweder zijn naam waardig te zijn.

Het dakje is onderweg van bij Flevobike: dan zit ik zo goed als helemaal droog.

2 opmerkingen:

  1. Mogen die auto's daar rijden op de dijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie vraag. De ene was een reusachtige vrachtwagen, maar die was bezig met werken (opladen boomstammen), dus dat kon niet anders. De chauffeur had wel de lichten kunnen uitschakelen, want die schenen toch niet op de werkplaats. De tweede stond stil, net aan een weg die op de dijk uitkomt en mocht er hoogstwaarschijnlijk niet zijn. De derde reed me tegemoet en omdat het donker was kon ik het niet goed zien, maar ik denk dat het er een was van de dienst Waterwegen en Zeekanalen (of aanverwante), aan het silhouet te zien.
    Vanmorgen kruiste me weer een auto op diezelfde dijk, maar die was volgens mij illegaal. Hij reed ook veel te snel: volgens een oude wet van de jaren dertig is de snelheid op jaagpaden beperkt tot 30 km/u.

    BeantwoordenVerwijderen