vrijdag 12 juli 2013

Afneembare koplamp

Een poos geleden - in mei - ging de Birdy mee de trein op, naar Bretagne. Ik vreesde dat de koplamp te kwetsbaar gemonteerd was voor dat transport en zocht naar een oplossing hiervoor.Uitstekende koplamp

Dat moest anders.

Mijn fietshandelaar bezorgde me een korte snelspanner, die hij uit wat losse onderdelen samenstelde, en ik haalde in een elektronicawinkel een stekkerverbinding. Daarmee moest de SP LS003 koplamp vlot demonteerbaar worden. Het is namelijk een koplamp die zijn energie betrekt uit een naafdynamo en zo'n lamp is in principe enkel bedoeld voor een vaste plaatsing.

De snelspanner was gauw gemonteerd en bleek zijn werk te doen als verwacht.


De stekkerverbinding zit er nog steeds niet op, want die voldoet eigenlijk niet. Een stekkerverbinding op de fiets moet voor mij waterdicht zijn: elektriciteit en water zijn niet de beste maatjes. Water leidt ook tot oxidatie en dan wil de stroom er niet meer door. Dat wordt dus verder zoeken. 't Is niet evident: twee polen, waterdicht, compact en bedrijfszeker. De combinatie is moeilijk te vinden.


Het argument "pas maar op, want een ander maakt die even snel los" gaat niet op: de wielen zitten met uitvalnaven bevestigd, het zadel wordt ook met een snelsluiting vastgezet, net als het stuur...
1 opmerking:

  1. Hallo, wat de stekkerverbinding betreft, neem je best autostekkers. Die vind je bijvoorbeeld bij RS Components (http://be02.rs-online.com/web/c/connectors/power-connectors/automotive-connectors/?sort-by=default&sort-order=default).
    Groeten,
    Simon

    BeantwoordenVerwijderen