maandag 16 september 2013

Foute bandenkeuze


Wie af en toe eens buiten komt, heeft ondertussen wel door dat het weer plots omgeslagen is. Van stralend zomerweer zijn we in somber, nat herfstweer terechtgekomen. In een VM blijf je lekker droog, ook in die omstandigheden, maar af en toe is de bukker toch handiger, bijvoorbeeld als er veel boodschappen moeten gebeuren en de fietskar mee moet.

Op die bukker liggen al enkele jaren Continental SportContact bandjes. Onwetenden wijzen me er af en toe op dat ik dringend nieuwe banden nodig heb, omdat het profiel weggesleten is... Het zijn slicks: ze rijden fantastisch en tot op heden volledig lekvrij.

Alleen: rondom de buurt waar ik woon wordt een nieuw natuurgebied aangelegd. Dat houdt onder andere in dat er betonnen wandel- en fietspaden komen en daarvoor moet eerst een sleuf gegraven worden. Herfst, regen en uitgegraven sleuven: dat betekent modder.

De voorbije week kwam ik terug van boodschappen en besloot een iets andere weg te nemen, door die modder dus. Even niet aan gedacht dat de fiets nog op slicks stond. Grip: nul, niks, noppes. Modderspatten tot bovenop de fietstassen.

Het wordt tijd om de Vredestein Perfect Tour slechtweerbanden om te leggen!


Vorige winter bewezen ze hun nut in de sneeuw, nu zal blijken wat ze in de modder waard zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten