vrijdag 6 september 2013

Prachtig fietsweer

Nu eFAW nog altijd in behandeling is (lamineren van gescheurde wielkast), gebeurt het forenzen met de Kobra. Gelukkig kunnen we al weken na elkaar genieten van schitterend zomerweer, dat de rotlente ruim compenseert, waardoor het een plezier is om met de open ligger te rijden.

Na het spuiten van het frame heb ik enkele zaken aan die fiets aangepakt, om de betrouwbaarheid voor het dagdagelijkse fietsverkeer te verbeteren. De Kobra is tenslotte ontwikkeld als racer en dat heeft zo zijn gevolgen. Qua draaicirkel kan hij concurreren met een Quest...
De belangrijkste ingreep was het toevoegen van twee eindjes kettingbuis. Sindsdien is het aflopen van de ketting vooraan verleden tijd. Gelukkig maar!

Qua snelheid blijkt er geen verschil te zijn tussen eFAW en de Kobra: met beide ligt het langdurig gemiddelde net onder 30 km/u. Natuurlijk is eFAW veelzijdiger wat weersomstandigheden betreft: de Kobra is echt een mooi-weer-fiets.

Hoe dan ook: het is elke dag genieten van een grotendeels schitterende fietsroute, met 's morgens een zonnetje net boven de horizon en idyllische taferelen met nevenslierten waaruit paarden of koeien opdoemen.


Af en toe een imposant binnenschip op de gekanaliseerde Schelde maakt het plaatje af.

De ondertussen befaamde ribbelstroken zijn er nog steeds, maar lijken in de praktijk niet de snelheidsremmers te zijn waarvoor ze bedoeld werden. Ze wekken vooral ergernis op, omdat ze om de kilometer weer opdoemen en iedereen quasi verplichten om de kantjes op te zoeken. Gedaan met het ontspannen recreatief fietsen op deze route.

Voor het forenzen maakt het weinig uit: deze week legde ik met de Kobra ongeveer 180 km af, met een gemiddelde snelheid van 29 km/u en dat met een behoorlijk comfort.

3 opmerkingen:

 1. Prachtig fietsweer, je zegt het. Waar ik de laatste dagen aan dacht was: in het voorjaar zat iedereen te klagen dat de winter te lang duurde (ik bleek de enige die er geen erg in had). Maar nu hoor ik niemand vrolijk roepen dat de zomer zo lekker lang duurt. Want naar ik vernomen heb zouden we nog een niet zo onaardige week te goed hebben, niet zo heel warm meer, maar toch. Maar o zo weinigen die het daadwerkelijk zien :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohjawel hoor , Van de week (2sep) zijn we nog met 3 velomobielen over een mooi jaagpad gesjeesd op weg naar Neerlinter en de volgende dag heel Belgie door naar Aken in Duitsland.
  Donderdag op de terugweg naar huis was het zelfs te warm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even denken... donderdag... Toen ging ik na het werk naar Fietser, om eFAW verder te behandelen (zie volgend bericht). En ja: het was warm. En ja: er kwam een onweersfront aan, maar hier bleef het beperkt tot wat gerommel en gedruppel, met temperaturen van +30°C. Erg warm dus.

   Verwijderen