dinsdag 28 oktober 2014

Grens bereikt!

Deze keer niet met de fiets(en), maar met de blog. De teller voor de pageviews overschreed de voorbije dag 250.000.

Natuurlijk betekent dat niet dat 250.000 keren een blogpost bekeken is: een aantal pageviews is gegenereerd door verdachte links - plotse, onverklaarbare pieken zijn altijd verdacht -, maar het geeft wel een indicatie.

250.000. Is dat veel of weinig? Geen idee, maar het is een mooi rond getal.

Daar doe ik het natuurlijk niet voor. Wel omdat ik meen/hoop af en toe relevante informatie te kunnen verspreiden. Dat "relevant" varieert nogal. Het kan gaan over wedervaren met een velomobiel, over selectieprocedures (de reeks over de keuze van een velomobiel bijvoorbeeld), over hoe leuk fietsen is, over pech, ... Nieuws over nieuwe velomobieltypes staan steevast bij de meest gelezen posts (DF, WAW 4.0, ...), net als ervaringen met zaken waar nog weinig over te vinden is (oordeel over de E-Orca, de NuVinci N360). Dat zet aan tot verdergaan, want het betekent dat dergelijke artikels nuttig zijn.

250.000. Dat betekent dat toch heel wat mensen de blogposts lezen, de blog volgen. In zekere zin betekent het ook een uitdaging: blogposts moeten uitdagend en boeiend blijven. Geen gezwets, geen gepraat in het ijle, maar informatie waar lezers iets aan hebben.

Af en toe wordt de opmaak van de blog ook aangepast. Zowat een jaar geleden wijzigde ik de stijl: het lettertype, de tekstkleur en de achtergrond werden wat aantrekkelijker gemaakt. Vorige week creëerde ik een tweetal extra tabbladen (achtergrondinformatie en fietsuitgaven). Hopelijk blijft het op die manier boeiend.

6 opmerkingen:

 1. Jan

  Ga gewoon door zo als je schrijft :-)
  Ik wil lees alles met plezier en vaak zet het mij aan tot net even andere inzichten
  Een lekker blog om te lezen
  op naar de ............MIL.

  Gr.George

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dat niet alleen, want met het lezen van een Blog zoals deze heeft mij uiteindelijk mede doen besluiten om ook te gaan ligfietsen. Niet in een handzame Orca maar wel een oerdegelijke en bijna overal inzetbare Greenmachine van dezelfde bouwer overigens,dat dan weer wel.

  ga zo door Jan,

  Greenmachinist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Als je iemand kunt overhalen om meer te fietsen en er meer plezier aan te beleven, dan is dat altijd leuk om te horen.

   Verwijderen
 3. Hoi Jan, iedereen heeft zijn eigen stijl. Sommigen schrijven hele verhalen, anderen schrijven vooral informatief, of misschien een korte observatie. Alles is goed. Ik lees je verhalen graag. Dus ga zo door!

  Groet, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jan,

  Gewoon zo doorgaan, je blog is altijd boeiend om te lezen!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen