dinsdag 4 november 2014

Blogaanpassingen

Geen fietsnieuws deze keer, maar wat andere, meer administratieve zaken.

De opmaak van de blog is sinds kort licht gewijzigd: ik werk nu met tabbladen. Standaard kom je op de blog terecht, met de dagelijkse berichten, maar er zijn ook wat andere pagina's:
 • achtergrondinformatie: over de fietsen waarover ik beschik
 • (E-)Orca tips en trucs: allerlei praktische informatie over de Orca (zal geregeld aangevuld worden). Wie zaken wil weten of suggesties heeft: laat maar weten. Dit is er omdat op de site van Flevobike veel te weinig te vinden is (tijdsgebrek).
 • fietsgerelateerde uitgaven: om een idee te geven van wat fietsen kan kosten. Of dat veel of weinig is, maak je als lezer zelf uit.
In de maak: Orca's in de wereld. Dat zou een pagina moeten worden met een overzicht van de Orca's en hun eigenaars (alweer: bij Flevobike is er geen zo'n pagina). Wie er een bezit, laat het me weten en hij komt erbij te staan.
Voorlopig hou ik volgende gegevens bij: 
 • productienummer (staat o.a. op de achterbrug)
 • elektrisch ondersteund of niet
 • kleur
 • aankoopdatum (of voorziene leveringsdatum)
 • naam van de eigenaar
 • plaats en land
Misschien kan daar ook een kilometerstand bij, maar die vraagt dan weer een regelmatige update.
Wie op de lijst vermeld wil worden, maar daarbij bepaalde gegevens niet wenst te geven, is natuurlijk ook welkom;
Blogger is hierin een beperking, omdat ik nog geen middel vond om er een tabel in te plaatsen. Het wordt dus één regel per Orca, volgens serienummer geordend.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Jan,

  Je kan zo een excel in blogger importeren en daar later gegevens aan toevoegen. Zie mijn tabblad statistieken.

  Groeten, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Wilco, dat maakt het veel eenvoudiger en overzichtelijker! Op dit moment staat er maar één Orca in: de mijne ;-)

   Verwijderen
 2. Tjonge Jan....jouw onderhouds en andere kosten over 2014 aan je fietsen overstijgen die van mij aan 2 auto's :-)))

  Die gebruik ik niet veel en uiteraard als je alle slijtage meerekent ben je veel duurder uit, maar fietsen is overduidelijk ook niet gratis !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar in die uitgaven zitten wel andere zaken dan puur onderhoud! De aankoop van de (tweedehandse) Cyclone bijvoorbeeld, of de Cycle Analyst (samen al ongeveer €400). Het zijn ook uitgaven, maar ze vallen helemaal niet onder onderhoud of vervanging van versleten onderdelen.
   Fietsen en alles wat erbij hoort is ook een hobby en een mens is nu eenmaal geneigd om daar ook wat meer aan te spenderen, niet?
   "Wat kosten een fiets/fietsen" kun je dan op twee manieren invullen: ofwel reken je enkel de noodzakelijke uitgaven ofwel reken je alles mee. Komt bijvoorbeeld een set fietstassen in huis, dan is dat een fietsgerelateerde uitgave, maar die worden dan zowel op de Trek, de Birdy, als de Kobra gebruikt (of het kan toch) en ook de kinderen hangen die wel eens aan hun fiets.

   Verwijderen