zondag 16 november 2014

Dilemma's


Hoewel ik toen eigenlijk ziek was (ziek geworden ter plaatse), heb ik wel leuke herinneringen overgehouden aan de OBT van 2012.

Vorig jaar lukte het niet om een aantal redenen, maar deze keer... Op 28 december vindt alweer de jaarlijkse Oliebollentocht plaats. Ik heb wel zin om te gaan.

Met de E-Orca naar Nijmegen, dat moet kunnen, toch? Als ik dan even reken: pakweg 200 km, dat betekent een dag rijden. Dus op zaterdag tot daar in de buurt, op zondag even de Oliebollentocht meerijden en op maandag weer huiswaarts. Perfect haalbaar.

Maar het wordt minder haalbaar indien het weer echt tegenzit. Stel dat het sneeuwt of onweert, dan is 200 km wel erg hoog gegrepen en al helemaal indien er 10 cm sneeuw zou liggen. Dat is weinig waarschijnlijk, maar wel mogelijk.

Een alternatief is meeliften met iemand die plaats heeft voor mij en de Orca. Misschien kan ik wel een auto lenen en de Orca in een aanhangwagen meenemen; dan kan alles netjes op één dag, maar eigenlijk vind ik het wel bizar om even 400 km met de auto af te leggen voor een fietsrit.
Nog een alternatief is niet gaan, maar dat is het minst aantrekkelijk, want het is altijd leuk om weer met een bende velonauten op te trekken.


 

8 opmerkingen:

 1. Tja als de sneeuw 10 cm hoog ligt ga zelfs ik niet (denk ik nu ;-) alhoewel ik deze keer op slechts een steenworp (km of 35) afstand van het startpunt woon. Vorig jaar ben ik niet gegaan, de belangrijkste reden was toen wel het slechte weer in combinatie met de lange rit naar Tilburg. Ik zou zeggen wacht rustig nog af en schrijf je evt, wat later in als de weersvooruitzichten was duidelijker zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon instellen op "gaan" en je pas zorgen gaan maken over mogelijk slecht weer als we tegen de kerst aanzitten. In de laatste week van december ligt er niet zo heel vaak sneeuw, dus....

  Vraagje: is de accu wel voldoende om zoveel km ondersteuning te gven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt wel "gaan" ;-) Het bereik met de accu hangt een beetje af van de omstandigheden. 150 km is zeker haalbaar. Met een pauze over de middag en een uurtje "bijtanken" moet het wel lukken.

   Verwijderen
 3. Hoi Jan, het sneeuwt bijna nooit in die periode. Eigenlijk hoeft het helemaal geen dilemma te zijn. Gewoon gaan! Het weer valt altijd mee, en als het tegenvalt heb je een uitdagende tocht gehad, waar je het nog over hebt tegen je kleinkinderen.

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Jan,
  De Noord-Hollanders rijden allemaal minimaal 175 tot 220 km om in Nijmegen te komen. Geen van allen heeft elektrische ondersteuning. Alleen bij een dikke laag sneeuw of veel ijzel zullen we niet kunnen rijden.
  Die condities zijn rond die tijd gelukkig zeldzaam.
  Ik ga er van uit dat we je in Nijmegen zullen zien :)
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen zijn de Vlamingen aan het uitdokteren hoe en waar we kunnen verzamelen om een konvooi te vormen ;-) Het zit er dik in dat we elkaar er zullen treffen.

   Verwijderen
 5. Tja het is dat de Waw reeds verkocht is anders had ik ook wel meegereden.

  BeantwoordenVerwijderen