woensdag 22 augustus 2018

Bike24.de - prima service

Bike24 is een Duitse leverancier waar ik vaak fietsonderdelen bestel. Het aanbod is erg ruim, de prijzen zijn goed en over de snelheid en soepelheid van de leveringen kan ik absoluut niet klagen.

Vorig jaar bestelde ik wat materiaal om de Thorax Tangens aan mijn wensen aan te passen. Daaronder was een BuM Secula E achterlicht, bedoeld voor elektrische fietsen (gelijkspanning, waar een dynamo wisselspanning levert). Onlangs, na de lange droge periode, ging ik met de spons over de trike om het vele stof eraf te spoelen. Ik merkte daarbij een losse draad aan het achterlicht: de interne connector was losgekomen.

De lamp met losse connector

Het achterlichtje is dicht gelijmd en is pas in oktober vorig jaar aangekocht, dus dat is een garantiekwestie.

Er ging een mail met foto naar Bike24 en prompt kwam het antwoord: zonder enige discussie wordt me een nieuw exemplaar bezorgd.

Je kunt wel denken: zo hoort het ook, maar vaak verloopt het toch helemaal anders.

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omslachtig allemaal Jan! Ik betaal veel minder voor een achterlichtje en zo'n rotte strip los ik even op met de soldeerbout.
  Ik heb van jou (en je vader) al veel knapper dingen gelezen aan elektrische trapondersteuningen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mick, dit is een licht voor gelijkspanning voor elektrische fietsen. Daarvan zijn er nu eenmaal niet zoveel. Daarnaast dateert het van oktober vorig jaar, dus telt de waarborg. Het is dan aan de leverancier om dit op te lossen en dat gebeurde vlot.
   Het alternatief was de boel openbreken, met kans op onherstelbare schade, waarna ik op die waarborg geen beroep meer zou kunnen doen. Vandaar dat ik voor deze oplossing koos. De essentie van deze post is echter dat Bike24 dit zonder morren oploste en me prompt een nieuwe lamp bezorgde.

   Verwijderen
 3. Wij hebben ook goede ervaringen met Bike24. Ze leveren altijd lekker snel en ze hebben veel. Bike-components.de is ook een goede zaak.

  BeantwoordenVerwijderen