donderdag 23 augustus 2018

Blijven genieten

Geen hittegolven meer, maar het blijft zacht. Geregeld wordt dan de trike gebruikt voor de woon-werk ritten. Dat gaat heel wat trager dan met de E-Orca, maar omdat er geen koetswerk rondom me zit, voelt het tegelijk anders aan. Opener.

22 augustus 2018 - Zevergem
De dagen korten. Dat is duidelijk merkbaar, ook op dit beeld. Het uur is ongeveer hetzelfde als anders: rond 7u30. De zon zit wel nog heel wat lager dan twee maanden eerder en dat zorgt op dit uur voor een heel ander licht en spectaculaire beelden.

Over een maand kan het gedaan zijn: nat, koud en guur is dan waarschijnlijker. Dus geniet ik nu van ritten met de trike. Banden zoemend over het asfalt en geen andere geluiden van de fiets.
Met een velomobiel is het anders: de wind fluit om de oren (want je rijdt heel wat sneller), het koetswerk zingt, de aandrijving hoor je duidelijk en elke klap van de wielen wordt versterkt door de hele romp. Neen: stil is een velomobiel niet, ook niet als het een Orca is. Snel wel, zelfs indien het een Orca is. Droog bij guur weer ook. En warm als de temperatuur daalt.

De keuze hebben tussen diverse fietsen is een luxe en een erg aangename.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten