maandag 13 augustus 2018

Verandering

Jawel: een nieuwe blogpost!

Na enkele maanden waarin 'global warming' praktisch geïllustreerd werd door middel van hittegolven (twee stuks), recordtemperaturen en droogte, zijn we aanbeland in de typisch Belgisch zomer: wisselvallig, draaglijke temperaturen, zon en regen...

Tot voor kort leek het landschap op de woon-werk-route op beelden uit de prairie of steppen. Een landschap dat we hier absoluut niet gewoon zijn. Enkel slangen kronkelend over het jaagpad ontbreken nog.


Vandaag was het helemaal anders: flinke plensbuien afgewisseld met zonneschijn zorgden voor een boeiend zicht onderweg. Het pas gevallen regenwater zorgde voor dampwolken op het warme asfalt van het jaagpad.


Dit is een welkome afwisseling. Niet enkel omdat het aangenamer fietsen is, maar de regen zorgt ervoor dat het landschap snel minder dor oogt en de regenput raakt weer gevuld. De dikke stoflaag op de Orca was ook snel weggespoeld.

Zoals je ziet, zat voor het eerst in lange tijd het dakje weer op de E-Orca. Bij het vertrek druppelde het nog, maar amper enkele kilometers verder brak de zon weer door.

Het is wel nog steeds vakantie voor velen. Dat merk ik onderweg duidelijk: de vaste klanten zijn veel minder talrijk. Anderzijds kruis ik geregeld fietsende gezinnen of mensen met zwaar bepakte reisfietsen. Die zijn er veel minder buiten de zomermaanden.
Het jaagpad tussen Gent en Oudenaarde is dan ook een aangename route, zowel voor fietsforenzen als voor reizigers. Groen, rustig en betrekkelijk goed van ondergrond.

3 opmerkingen:

 1. Ik fietste eens langs de oostkant van de Schelde naar Oudenaarde, was dat ff een tegenvaller met de XS. De fietssnelweg in de terugweg stelde ook teleur. Jij volgde gewoon het Westelijke jaagpad dan veronderstel ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan dat 'westelijk' de linkeroever is? Google Maps lijkt dit niet te weten, maar de linkeroever ligt er tussen Gent en Oudenaarde veel beter bij: breed (pakweg 4m) en asfalt van behoorlijke kwaliteit. De rechteroever, zeker tussen Semmerzake en Gavere, is voor een velomobiel zo goed als onberijdbaar.

   Verwijderen
 2. Maandag na de middag ook heen en weer gereden langs de schelde tussen Zwijnaarde en Zingem en in de terugweg ook het asfalt zien "dampen".

  BeantwoordenVerwijderen