donderdag 12 augustus 2010

vakantie en fietsen - deel 2: extra accessoire

Al een hele poos dacht ik aan een oplossing om een DSLR (digitale reflex) op de fiets te kunnen meenemen, zonder het ding continu om de hals te laten bengelen. Onlangs hakte ik de knoop door en schafte me een Agu Suntéra 320 KF tas aan.
Een fietstas koop je niet voor een weekendje, maar voor een hopelijk lange tijd en dus moet het goed zijn. Ortlieb en Vaude vielen af - toch de modellen die ik vond - omdat ze binnenin uit een harde schaal bestaan en omdat de verhoudingen niet optimaal waren voor het toestel. Bij mijn vaste leverancier, Plum in Gent, had ik mijn toestel meegenomen om te passen en uiteindelijk kwam ik bij de Agu uit.

In de praktijk valt dit enorm goed mee: het tasje is ruim genoeg voor de camera, de portefeuille en de gsm. Meer hoeft niet: de DSLR op zich weegt al behoorlijk wat ! Aangezien er ook een schouderriem bij hoort, kan ik het ding makkelijk afhaken - zei ik al dat Agu gebruik maakt van het Klickfix systeem ? - en met behulp van die riem over de schouder meedragen.

Als voorbeeld recycleer ik even een beeld uit het vorige bericht:


De tas op zich is min of meer gevoerd en ook de manier waarop die aan de klem vastgezet is, zorgt ervoor dat er een zekere mate van vering is. Hierdoor worden de meeste schokken en trillingen opgevangen.

Nu moet ik nog een oplossing realiseren om diezelfde tas op de trike te kunnen gebruiken. Het concept is er al, maar de uitwerking in de praktijk zal nog wel even op zich laten wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten