woensdag 14 december 2011

regenrijden

Eindelijk: na  maanden quasi zonder een spatje regen is het weer omgeslagen. Sinds vorige week zijn de herfststormen in het land en gisteravond had ik het genoegen door een fikse bui een rit te maken. Daarbij moest ik aan de andere kant van Gent zijn, een afstand van ruim 9 km enkel.

Conclusie 1: het velomobieldakje houdt me zo goed als droog. Dat wil zeggen dat enkel wat opspattend water nog tot bij mij raakt. Doel bereikt wat dit betreft. Ook handig is dat het dakje de binnenkant mooi droog houdt als ik de fiets buiten moet laten staan in de regen. Het is ooit anders geweest !

Conclusie 2: bij hevige regen zie ik bijna niets meer. Het ruitje hangt vol druppels, die het licht verstrooien en mijn zicht sterk beperken. Het was dan ook echt een fikse bui ! Ik was gestart met een extra vizier achter het ruitje, om tocht en onderdoor waaiend water tegen te houden, maar door twee lagen kunststof kijken blijkt zo goed als onmogelijk. Dat vizier werd dus na enkele kilometers weer opgeborgen. Bij hevige wind werkt het wel goed.

Conclusie 3: vrienden die me onderweg voorbijreden en die ik ter plaatse weer zag, vertelden me dat eFAW van achteraan bijna onzichtbaar was. Het fietsachterlicht dat erop gemonteerd is - zowat op dezelfde hoogte als bij een conventionele fiets - geeft onvoldoende licht, ondanks de aanwezigheid van 5 leds. Daar moet ik dus dringend wat aan doen ! De Fibre Flare blijft aantrekkelijk en voor de prijs (€ 28 ongeveer) moet ik het niet laten.

De voorkant, met de Cyo T Senso Plus (kan de naam nog langer ?), was dan weer erg zichtbaar.

Wat is het verschil: vooraan zit dus die Cyo, plus twee ledspots in de neus plus een knipperlichtje op de linkerspiegel. Elk daarvan is afzonderlijk in en uit te schakelen. Alles samen maakt de fiets frontaal wel erg zichtbaar.
Achteraan zit een Axa achterlicht op batterijen en dat is het. Het hele vlak achteraan is wel rood reflecterend, maar de achterband gooit alles continu vol meuk en dan verdwijnt alles onder een laag straatvuil. Het spatbordje dat ik toevoegde blijkt nog te klein te zijn, dus komt daar binnenkort een rubberflap als uitbreiding bij.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten