vrijdag 2 november 2012

Wieltje wisselen

Woensdagavond kwam Ronny langs: een medeligger uit een buurgemeente, die rijdt met een Ice Sprint en een Grasshopper.

Voor de Sprint had hij een Sunup spaakdynamo besteld bij Gforce.


Maar bij de montage stond hem een verrassing te wachten: het 26" achterwiel van de trike was voorzien van een naaf voorbereid voor de montage van een schijfrem. Zo'n naaf en de Sunup zijn niet compatibel, dus verzocht hij om hulp (en het nodige gereedschap).

In de reserve had ik nog wat 26" velgen wielen liggen, waaronder het originele achterwiel van de Gforce trike, met een stevige dubbelkamer Alex DA16 velg. Het werk was snel gedaan: enkel de cassette moest van het ene wiel naar het andere overgezet worden.We ruilden gewoon van wiel, dus het ICE wiel maakt nu deel uit van de reserve en de Sprint rijdt met een Gforce achterwiel met spaakdynamo.

Ronny reed naar hier op zijn Brompton vouwfiets. Die is uitgerust met een naafdynamo, die zowel voor- als achterlicht van stroom voorziet. Dat is mijn plan voor de Birdy ook. Geen knopjes aan of uit te zetten, geen lege batterijtjes, geen lampjes op- of afklikken (voor een ander dat voor jou doet). Gewoon vertrekken en het licht werkt. Simpel en degelijk.

2 opmerkingen:

 1. In de koers wisselen ze van fiets. Wij enkel het wiel!
  Zeer bedankt voor de hulp en ruil.
  Zeer binnenkort kan ik met alle 3 de fietsen zonder batterijtjes het donker laten oplichten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan ! Kom je binnenkort het resultaat eens tonen, liefst als het donker is ;-)

   Verwijderen