zondag 18 november 2012

Valkuil

Kilometers afleggen met eFAW doe ik in de week: op en af naar het werk. Het weekend dient voor andere zaken. Klussen bijvoorbeeld, of het huishouden doen of wat sporten.

Dit weekend stond in het teken van het ontwerpen en maken van een nieuwe kast in de hal en daarvoor had ik verlichting nodig, die ik bij Ikea zou halen. Met de fiets natuurlijk, met eFAW.


Ikea in Gent, dat ligt op een bij fietsers beruchte spot: "The Loop" heet die. Tot voor kort helemaal een nachtmerrie en zonder minstens tien overtredingen te begaan onbereikbaar voor de fiets. Het is al verbeterd: er is vanaf het Sint-Pietersstation een mooi fietspad naar daar, maar ter plaatse blijven ze hun best doen om fietsers in de val te doen lopen. 


Kijk maar.
Gelukkig had ik dit tijdig gezien, want het is niet nodig om zo'n loopgracht dwars over het fietspad aan te duiden. Ha neen, het gaat toch maar om fietsers.

8 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Bram, ik geef het morgen door via het "meldpunt fietspaden". De meldingen worden daar goed opgevolgd.

   Verwijderen
 3. Nu ik die situatie heb gezien zal ik mijn best doen nooit zo'n hindernis trachten te nemen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms vraag je af waar wegbeheerders hun verstand hebben zitten.
  e fietsen zeker zelf nooit.
  Zoiets hoeven ze niet te flikken bij auto's
  Als tegenpool kan Nederland er ook wat van.
  https://www.dropbox.com/s/p71mt7cvq5mupav/viaduck.jpg
  Een betonnen fietspad in de Zuidelijk FLevoland bij het Harderbos.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor hen ben je dan ook geen fietser maar wel 1 of ander buitenaards wezen :-) Maar dan verwachten ze blijkbaar wel van een gewone bukker dat hij die hindernis zonder problemen kan nemen? Dit zou met de trike alleszins heel onaangenaam zijn, zeker als het niet aangeduid is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of bijvoorbeeld met een bakfiets of een kinderkar... Stel je voor dat iemand met de bakfiets, met twee kinderen erin, hierdoor ten val komt. De werfverantwoordelijke zal daar nooit bij stilgestaan hebben.

   Verwijderen
 6. Vervolg van het verhaal: gisteren, bij het plaatsen (eindelijk) van een nieuwe ketting, merkte ik dat de onderkant van eFAW toch het asfalt geraakt heeft en schade opliep. Ook de linkerveerpoot zit muurvast. De schadeclaim is vanmorgen de deur uitgegaan.
  Ik reed dus sneller dan ik dacht...

  BeantwoordenVerwijderen