zaterdag 4 mei 2013

Stilte

Dinsdag moest ik voor het werk in de Kempen zijn (ten oosten van Antwerpen). Gewoontegetrouw en omdat dit het efficiëntst is, deed ik de verplaatsing met een combinatie trein en Birdy.

Om niet de kaarsrechte verbinding tussen het station van Bouwel en mijn doel te moeten nemen, had ik via Openrouteservice een fietsroute uitgewerkt en op de gps overgezet.
Onderweg viel het me plots op: het enige wat ik hoorde, was het zoemen van mijn banden op het asfalt...


Geen centimeter meer vrij op het stuur
Zowaar bijna een stiltegebied in Vlaanderen, ware het niet dat - toen ik stilstond - vanuit het noorden het onmiskenbare geluid van auto's op een snelweg te horen was. Gelukkig klonk dat eerder als geruis vanuit de verte, maar toch...

In het weerkeren nam ik een andere, nog landelijker, route. 


Mooi om door te fietsen, maar de Birdy is er toch niet echt voor geschikt, omdat de ketting rakelings langs de grond scheert. Zo pikt die alle stof op dat de wielen opwerpen. Toch valt het goed te doen, dank zij de voor- en achtervering.

De Garmin Oregon met kaart van OpenFietsMap heeft zijn waarde weer bewezen !

2 opmerkingen:

  1. Goede reis Jan!
    Maar het " efficiëntste " is een zelfstandig naamwoord terwijl je het hier als bijvoeglijk naamwoord (geeft een eigenschap of toestand aan van een zelfstandig naamwoord) gebruikt. Gewoon ' efficiëntst' dus!
    Mvg Mick

    BeantwoordenVerwijderen