dinsdag 28 mei 2013

Het kan niet altijd meteen goed zijn

Geïnspireerd door de veel betere nieuwe plaats van de fietscomputer, dacht ik de gps eens dezelfde positie te geven. Dan zou die netjes in het zicht zitten.Dat bleek in de praktijk dik tegen te vallen. Het display is van een totaal ander type dan dat van de Sigma teller. Het resultaat: ik zag er helemaal niets op.

Een tegenvaller dus. Binnenkort haal ik de nodige stukken om de Garmin Oregon op de RAMmount te kunnen monteren. Dat lijkt in de praktijk nog altijd de beste oplossing en plaats (op de rechterwielkast) in een Alleweder.

4 opmerkingen:

 1. onder een andere hoek is het waarschijnlijk wel goed zichtbaar (schuiner), tenminste bij mijn Dakota 2- werkt dat zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een combinatie van lichtinval, achtergrondverlichting en kijkhoek. De nieuwe oplossing, die ik binnenkort ook wel toon, is wat dat betreft een stuk handiger. De achtergrondverlichting maximaal zetten helpt ook wel, maar de autonomie wordt meteen een stuk minder. Ook niet goed, dus.

   Verwijderen
  2. Bij mijn Montana kan ik instellen dat hij bij een aanwijzing of zo het scherm vanzelf aan zet. Dan kan ik zien wat ik moet doen, terwijl hij normaal gezien uit staat en dus stroom bespaart
   Misschien zit er op de Oregon ook wel zo'n optie.

   Verwijderen
  3. Jawel, dat zit er ook op. Het feit blijft dat die plaats niet optimaal was voor zo'n relatief groot toestel. Als je dan weet dat Quest-eigenaars zelfs stroomlijnkapjes over hun spiegel zetten...

   Verwijderen