woensdag 5 juni 2013

drukdruk

Ik had het beloofd: een verslag van de testrit met elektrango. Maar wegens ongelooflijk druk de voorbije dagen (overdag op het werk, snel naar huis, koken, eten en dan weer weg naar een vergadering), raakt de post maar niet klaar. Er is geen tijd voor en zo'n post is te belangrijk om gauwgauw te publiceren.

Geen nieuws dus, behalve dat het eindelijk mooi weer is. 's Morgens onder een blauwe lucht en met aangename temperaturen aanzetten naar het werk, dat is iets waar een mens naar uitkijkt. En kijk: het is nu zover!

Content ook om andere redenen: het kuisen en smeren van de ketting van eFAW laat zich voelen en horen. De fiets rijdt stiller en makkelijker, dus gaat het sneller, hoewel de zachte temperaturen daar ongetwijfeld ook hun invloed op hebben.

Het Flevobike velomobieldakje zal de hele week thuis in de garage liggen. Nu is het enkel het zeiltje dat de boel afsluit. Dat eraf halen is voor echt warme zomerdagen, want dat heeft een negatieve invloed op de luchtweerstand (maar het ventileert wel veel beter).

Dat er nog zijn die genieten is nog een gevolg van het mooie weer. Op het jaagpad zie je felle kleurtjes over het pad schuiven: velen halen hun koersfiets van onder het winterstof, trekken hun racepakje aan en waaien uit langs het water. De dagelijkse forenzen fietsen ook in zomerse uitrusting en worden al snel talrijker. En jawel: sporadisch kruis ik een ligger (maar tot nu geen enkele velomobiel).

In het weekend zal Vlaanderen wellicht overal naar barbeque geuren...

1 opmerking: