donderdag 20 juni 2013

tunnelzicht

Buiten is het warm en behoorlijk vochtig. Het kruid tiert welig. Op een smal jaagpad voel je je bijna ingesloten en het zicht wordt minimaal.Met tegenliggers wordt het al helemaal een probleem.

7 opmerkingen:

 1. Ja dat word tijd om de maaier erdoor te halen, op kruisingen goed uitkijken dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gevolg van het zgn "bermendecreet" denk ik. http://www.natuurpunt.be/nl/natuurbehoud/natuurbeleid/dossier-bermen_1912.aspx
  Ik vind het wel mooi al dat geurige groen. Ik heb het er wel voor over wat beter uit te kijken. Straks gaat de maaier erdoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag waren ze een eind verder volop aan het maaien. Direct meer zicht op de omgeving ;-)
   Ik blij: dit jaar wat last van hooikoorts en als je met je neus zowat in de grassen zit, laat zich dat merken.

   Verwijderen
 3. In principe mag er pas na 14 juni gemaaid worden. Er kan echter een uitzondering gemaakt worden om veiligheidsredenen (het proportionaliteitsbeginsel).
  Zo kan er al een deel gemaaid worden, tot de veiligheid opnieuw gegarandeerd is.

  "Volgens de Raad van State kan elke andere overheid dan de gewestelijke zich beroepen op het proportionaliteitsbeginsel om zich in een bepaald opzicht aan de bepalingen van het Bermbesluit te onttrekken. Ook het algemene redelijkheidsbeginsel is hierop van toepassing."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veiligheid... In de hoogte is mijn zicht beperkt en de kans dat eFAW niet boven het groen uitkomt en dus voor anderen onzichtbaar is, is ook groot.
   In de breedte zal het gras en de plantengroei het pad algauw een halve meter smaller maken, waardoor inhalen en kruisen een lastige zaak wordt.

   Informeer hiernaar bij de verantwoordelijke overheid en er zal - bijna gegarandeerd - met het bermendecreet geschermd worden. Dan moet je weer in discussie gaan en volgend jaar weer en het jaar erna.

   Maar: het is wel een prachtig zicht, zo'n bloeiende, groene berm. En toegegeven: op het smalste stuk (in Merelbeke), dat ik nog geen km moet volgen, kom ik amper andere fietsers tegen.

   Verwijderen
 4. Ja er zijn inmiddels kruisingen op mijn route waar ik om deze reden inmiddels volledig tot stilstand moet komen...

  BeantwoordenVerwijderen