zaterdag 10 augustus 2013

Sprokkels

Wat korte nieuwtjes van de voorbije week:

 1. eFAW is nog steeds defect. Na wat rondzoeken is de Alleweder bij Fietser.be binnengebracht, waar Ben het al helemaal ziet zitten om de boel grondig te herstellen. Zo moet eFAW er weer voor vele duizenden kilometers tegen kunnen.
 2. De knoop is definitief doorgehakt: deze week is de eOrca besteld. Levering voorzien voor half december.
 3. Aangezien de Alleweder voor mnistens twee weken (de voorbije en de komende week) niet bruikbaar zal zijn, gebruik ik twee andere fietsen om te forenzen: de Kobra bij droog weer en de Trek toerfiets bij (kans op) regen. De Kobra kan namelijk niet uitgerust worden met spatborden en de trapboom en bracketbuis zijn nog blank staal...
 4. Een Alleweder weg brengen voor herstelling en dan weer thuis raken. Hoe doe je dat? Gisteren als volgt: Croozer Cargo achter eFAW met de Birdy opgevouwen erin. Bij Fietser de kar afhaken, de Birdy openvouwen en de kar aan de Birdy hangen. Leve de fietskar!

6 opmerkingen:

 1. Proficiat Jan met je aankoop van de eOrca. Heel mooi product dat vrijwel zeker maar een fractie van het onderhoud nodig heeft dat de Alleweder nu vraagt.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met de aankoop. Heb je keuzeproces gevolgd, mooie reeks. Wellicht 2014 komt er hier ook een eOrca. Vorig jaar in november testrit gemaakt in Dronten en super bevallen. Flevobike doet daar prachtig werk!
  MVG
  Jim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Jawel. De leveringstermijn is teruggebracht naar ongeveer zes maanden. Nog dit jaar dus!

   Verwijderen
  2. Begin Augustus - half December is zelfs maar iets meer dan 4 maanden. In ieder geval een stuk beter dan "vrijwel een volledig jaar" waar Paul het in januari op zijn blog over had.

   Is de productie omhoog gegaan of zijn er weinig nieuwe orders?

   Verwijderen
  3. De leveringstermijn is in elk geval korter geworden. De oorzaak? Geen idee; dit lijkt me een vraag waar enkel Flevobike een antwoord op heeft.

   Verwijderen