zaterdag 23 augustus 2014

Service bij Radical

Op reis door Frankrijk sneuvelde de vlaggenmast van de Radical Cyclone.


Ik was ontgoocheld, want dit was wel heel erg snel. Een berichtje vertrok naar Radical om dit te laten weten en prompt werd dit beantwoord: dit kon niet. Het was nog nooit gebeurd. Radical zou me een vervangstuk bezorgen.

De voorbije week is een wisselstuk in ontvangst genomen, één week na mijn mailtje. Mooi is dat! Het zou normaal moeten zijn, maar bijvoorbeeld de Franse keten Intersport vond het zelfs de moeite niet om te antwoorden op een melding van mijn kant (defecte nieuw aangekochte drinkzak), dus vind ik dit wel het vermelden waard.

Voor een gebroken plastic bus verwachtte ik een klein pakje, maar wat aankwam, was toch wat ruimer.
 
De te herstellen schade
Pakketje van Radical
De inhoud, met nieuwsgierige kleuterpoes als extraatje (niet door Radical geleverd)
Ik kreeg twee nieuwe mastdelen en wat afstandsbussen voor de wielassen (er was er eentje verloren door de vorige eigenaar).
Het is fijn te ervaren dat er toch wel bedrijven zijn die hun klanten respecteren, zelfs al ben ik niet de originele koper.

6 opmerkingen:

 1. Radical repareert ook banaantassen voor een schijntje, voor als je te schuin ermee in de bocht hebt gelegen. Zeker goede service. Wat me wel vaak opvalt bij leveranciers in het algemeen is dat ze altijd melden dat dit "nog nooit eerder gebeurd is". Dat deden ze bijvoorbeeld bij ons ook bij Smart (MCC). Later zat er toch een hele tribune vol bij TROS Radar met exact datzelfde probleem (motor op na 100.000 km).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Belle, zo'n opmerkingen neem ik ook altijd met een korrel zout. De enige die daarin de waarheid kent is de fabrikant.
   De essentie is dat Radical erg vlot en snel reageerde.

   Verwijderen
 2. Hallo Jan,

  Dat is inderdaad mooi en snel opgelost, had ook in mijn ogen niet mogen gebeuren na zo'n korte tijd. Dezelfde bus is bij mij nu ook gebroken, na meer dan een jaar intensief gebruik. Ik loste het op door een plastic plug te verwarmen en over de beide delen te schuiven, en daarna omwikkelen met glasvezel "verband" en dat in de epoxy te zetten. Nu heb ik een iets dikkere vlaggemast in het midden, en wacht even af hoe lang deze mee gaat...............
  Die fabrikant opmerkingen zijn best met een "schep" zout te nemen, ooit hadden we een scheur in een deurstijl van een Opel Corsa, dat kwam ook nooit voor volgens de fabriek. Bij reparatie wist de schadehersteller ons te melden dat het iets langer tijd had gekost vanwege de procedure die de fabriek had opgesteld, en ze hadden al meer van dezelfde herstellingen gedaan.......


  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, het is altijd "nog nooit gebeurd". Een zeer actueel voorbeeld heb je bij e-bikes met Bosch middenmotor. Die wordt overal de hemel ingeprezen als "de beste", terwijl het blijkbaar frequent is dat een bepaald kunststof tandwiel barst (onlangs weer van iemand gehoord die het meegemaakt heeft). Daarover kun je meer lezen via deze link: http://elektrischefiets-bert.blogspot.be/2013/07/bosch-e-bike-motor.html
   Dat een fabrikant niet graag toegeeft dat er een conceptfout in een product zit kan ik begrijpen, maar de wereld staat niet stil en dergelijke zaken gaan via het wereldwijde web snel rond. Dan kom je wel ongeloofwaardig over.

   Jouw oplossing is ook wel stevig, maar voor het opbergen vind ik het handig dat de mast uiteen gehaald kan worden. Dat lukt niet meer met een met epoxy gelijmde verbinding.

   Verwijderen
  2. Heb je gelijk in Jan, maar mijn vlaggemast hoeft niet meer uiteen als hij eraf moet, dan staat hij gewoon in een hoek in de garage, dus is dan net zo makkelijk om het gelijk wat steviger te maken.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. De service van Radical Design op deze manier ken ik al zo'n 6 jaar. Ik heb in het verleden de heupband van de wandelwagen los besteld, wat in die periode nog niet kon en geen probleem. Zoals jouw probleem nu is opgelost is voor mij niet vreemd. Geweldig voor je dat ze het op deze manier hebben opgelost.
  Wat rest je nu nog dan de oude vlag de oranje bus er af te halen en te gebruiken als korte vlag?

  BeantwoordenVerwijderen