maandag 25 augustus 2014

Epidemie

Het begon vorig jaar: de Alleweder gaf geregeld blijk van "dergelijke afstanden zijn niet meer voor mij". Kleine en grotere defecten doken steeds meer op, wellicht als gevolg van het grote aantal kilometers dat die velomobiel al achter de kiezen had.

Paul stond ook voor de keuze en we kwamen beiden tot dezelfde conclusie. Met enkele maanden ertussen reden in Gent (als je Gent wat ruimer ziet) twee splinternieuwe Orca's rond; een witte en een groene.


En kijk, collega-ligger Ronny heeft nu ook de knoop doorgehakt en een E-Orca besteld! Dat maakt dat Gent, na Dronten, binnenkort waarschijnlijk over het grootste aantal Orca's in de hele wereld beschikt.

Een primeur is dat die van hem de eerste zal zijn die via Fietser.be geleverd zal worden. Da's erg positief, want vanaf nu kunnen we daar terecht voor het onderhoud. Ben mag binnenkort op "stage" om alle kennis hiervoor te verwerven. Fietser zal over enige tijd zelfs over een demo-Orca beschikken (naast de WAW IV, de Strada en de Quest).

5 opmerkingen:

 1. Prachtig noem ik dat!
  Grts "E Orca West Vlaaderen"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jan,

  Als het al een epidemie is, dan is het in elk geval een gezonde ziekte! :-))

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd spijtig gevonden dat Flevobike niet aan de snelfiets wil, anders was er al lang ene besteld.

  Johan Declercq
  Hoek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de site van Fietser nog niet veel nieuws daaromtrent. Een servicepunt op minder dan 200 km, wat een luxe, hoewel je die leemte zelf al heel goed wist op te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een service punt op anderhalve kilometer!
   Als dat geen luxe is :-)

   Verwijderen