vrijdag 5 september 2014

Motivator

Met de fiets naar het werk gaan is leuk. Zeker indien de route continu variërende, schitterende zichten biedt.

Na het grijze, natte augustus werd het beter. De zon zit zo hoog niet meer; de kleurtoon verandert stilaan.

Woensdag 3 september, de terugweg van het werk (Sloversdreef, Gentbrugge)
Voor donderdag was mooi, droog en zacht weer aangekondigd. Het was dus tijd om de oude, prima rijdende Kobra nog eens van stal te halen. De avond ervoor was die rijklaar gemaakt: bandjes op druk (8 bar), toptas erop en de verlichting gecontroleerd, want rond 7u is het tegenwoordig nog aan het schemeren.

Trekweg, Zwijnaarde, 4 september
Toen kon ik weer door de nevel vertrekken om de zon stilaan de horizon in brand te zien steken.

Een oude knar, maar hij rijdt prima
Trekweg, Gavere, 4 september
Het voelt altijd als een voorrecht om hiervan te kunnen genieten. Zo'n omgeving is dan ook een aanmoediging om elke dag weer op de fiets te stappen.

De Kobra deed het zoals verwacht. Op het jaagpad kon ik een kruissnelheid van tussen 30 en 35 km/u aanhouden op een comfortabele manier. Uiteindelijk lag het gemiddelde, volgens de fietscomputer, iets boven 28 km/u en dat is ongeveer wat ik met de Alleweder ook haalde. Niet slecht.

Daarbij valt het ook elke keer weer op hoe stil zo'n ligger rijdt in vergelijking met een velomobiel.

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zweer zowiezo bij het gebruik van zo veel mogelijk verschillende fietsen. Voegt iets toe aan je hobby, bijvoorbeeld inspelen op de weersomstandigheden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's Jan! En inderdaad, ook de bukracer die ik regelmatig berijd is een bron van stilte vergeleken met de Strada, en ook wij vinden onszelf nog steeds bevoorrecht dat we van de omgeving waar we wonen mogen genieten, niet zoveel verschillen tussen 2 europeanen met verschillende adressen zoals je ziet......

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral de laatste...wat een schitterende foto !
  Qua geluid....zeer herkenbaar als ik de M5 mee pak..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op reis ontdekte ik dat de Orca plots veel stiller werd indien ik, al rijdend, de kap opende. Ik overweeg om te experimenteren met akoestisch vilt, zoals Fietser in de WAW gebruikt. De vraag is of het geluid versterkt wordt door de vorm van de kap, door resonantie of door beiden en of dat vilt hieraan kan verhelpen.

   Verwijderen