zaterdag 19 juni 2010

nog plannen

Een mensenleven is véél te kort en in een dag zitten veel te weinig uren ! Wie heeft dat zo verzonnen ?
Daarom moet je proberen om zoveel mogelijk zaken die je wil doen te combineren. In mijn geval is dat bijvoorbeeld fotograferen (kwestie van een saaie blog wat op te fleuren) en fietsen.
Op een gewone fiets - een "bukker" in ligfietsersjargon - neem ik dan mijn fotorugzak mee bijvoorbeeld.

Op de trike is dat niet echt praktisch ;-)
Op de bukker zou ik dat ook nog kunnen oplossen met een stuurtas: die hang recht voor je neus. Maar op de trike heb je zo niet direct een stuurstang om dat aan te hangen...
ICE maakt daarvoor een "side bar", maar die past natuurlijk niet op een Gforce. Ook hier moet ik, zoals de meeste ligfietsers, kiezen voor eigen creativiteit. Een standaard stuurtas is niet het probleem. Zoiets bijvoorbeeld: 

De uitdaging is hoe en waar je die bevestigt. Een camera wil ik binnen handbereik, niet in een fietstas ver achter mij. Dus moet ik het idee van ICE overnemen en aanpassen aan mijn situatie. Ron, een Nederlandse collega-triker loste dit op met een buis van een oude vouwstoel, maar ook zijn fiets is een ICE met spanzitting. Daarbij komt dat een DSLR met power grip toch wat gewicht in de weegschaal legt. Ik twijfel of het dunwandige aluminium van zo'n vouwzitje het gewicht kan dragen. Wellicht ga ik dus voor inox, maar dat moet dan nog gebogen en bevestigd worden... Nog wat denkwerk dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten