vrijdag 5 november 2010

verbeterde spatborden: evaluatie

Aangezien de standaard spatborden bij Gforce niet deden wat ik ervan verwacht, heb ik ze omgebouwd. Dat meldde ik al voordien.
De inspiratie kwam van de Duitse leverancier Q-tech (die er wel wat veel voor vroeg).

Qtech spatbord
De verbouwingen kun je hier volgen. Het resultaat (links) ziet er zo uit:

Aangepast spatbord Gforce
De rechtersteun (die afgebroken was) is al een hele poos aangekomen en dus is ook het rechterspatbord afgewerkt.

Ondertussen deed ik al enkele ritten in omstandigheden die spatborden wenselijk maken: gisteren bijvoorbeeld ongeveer 20 km over natte wegen. Het resultaat is zeer positief: er kwam geen spatje water op mijn benen of handen terecht. Alles liep netjes naar achteren. Langs de gaatjes waar de kabelbinders doorlopen komt wat water doorgesijpeld, maar dat loopt langs de plaat naar onderen.
Een eerste nadeel is dat op echt slechte wegen er wat contactgeluiden zijn. Die worden veroorzaakt door de speling tussen de zijpanelen en de spatborden. Misschien kan een rubberstrip of wat siliconen dit oplossen. Een tweede nadeel is dat de panelen blijkbaar als klankkast functioneren en de rijgeluiden versterken. Dit moet je echter niet dramatisch opvatten. Het betekent dat ik er voordien niets van hoorde en dat ik nu de banden hoor zoemen over het asfalt. Al bij al werkt de oplossing perfect. In de komende maanden zal ik er ongetwijfeld nog heel wat ervaringen mee kunnen opdoen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten