dinsdag 6 september 2011

recordmaand

Bij de Gentse Liggers houden diegenen die het willen hun maandkilometers bij. Sinds dit jaar doe ik dat ook.
Bij mijn maandtotalen zie ik alsmaar grotere afstanden verschijnen. Van januari tot maart was het maandgemiddelde zo'n 300 km, van april tot juni steeg dat tot 600 km, in juli was het al 700 km. Toen kwam de FAW erbij, met als resultaat dat ik in augustus 1170 kilometer aflegde. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat ik sindsdien niet één tot twee, maar drie keer per week naar het werk fiets. Een eerste record dus.

Daarbij moet ik ook nog melden dat ik sinds de omschakeling naar Perfect Moirees op de trike, Perfect Moirees/Big Apples op de eFAW en Conti Sportcontact op de bukker, nog geen enkele lekke band had !
 Het is even zoeken naar de juiste band, maar ik lijk er te zijn. Op elk van die fietsen lijken de banden een goede balans te vormen tussen lekbestendigheid, comfort en minimale rolweerstand.
Er zijn snellere banden dan die PM's en BA's, maar voor woonwerk is het allerbelangrijkste de betrouwbaarheid. Wat heb je aan snellere banden indien je elke week lek rijdt ? Dan ben je uiteindelijk meer tijd kwijt dan met een iets tragere band.

1 opmerking:

  1. En dan bestaat er nog zo iets als de massieve band. Ik kom daarop omdat ik er net 3 te koop heb aangeboden op marktplaats. Vanwege geen velg voor.
    De maat: 25X451

    BeantwoordenVerwijderen