zaterdag 12 april 2014

Paaltjes

... dienen toch om auto's van het fietspad te houden? Ik vraag me af welk type auto ze in gedachten hadden toen de afstand tussen de paaltjes hier beslist werd.

Albert Moreelstraat, Gavere
Ooit hoorde ik eens beweren dat de norm zou zijn: "je moet er met een rolstoel door kunnen". Tiens, ik ben wellicht naïef, maar ik dacht dat het zou zijn: "je mag er met een auto niet tussen kunnen". Tussen een rolstoel en een auto zit toch heel wat verschil in breedte.

Ter informatie: een Orca is 78 cm breed.

Wat bezielt de wegbeheerders om koppig verder te gaan met deze absurde norm?

6 opmerkingen:

 1. Dit is zelfs met een 'gewone' fiets gevaarlijk smal. Je zal maar iets slingeren........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe doe je dat dan met een oud model bakfiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Fietsersbond adviseert al jaren om deze obstakels weg te halen.
  Er zijn regelmatig dodelijke ongelukken mee gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een Strada is 80 cm breed, dan blijft er nog minder ruimte over, dit is inderdaad absurd om deze norm aan te houden op een fietspad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt het melden bij de fietsersbond via hun app. Dat heeft bij mij al een aantal keer geresulteerd in het weghalen van de paaltjes door de wegbeheerders. Kan wel lang duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij was er een tijd geleden in Nederland in het nieuws dat gemeenten een nieuwe richtlijn gingen aanhouden voor paaltjes. Voornamelijk om het aantal eenzijdige ongelukken te verminderen. Alleen in Nederland al kosten die stomme paaltjes 12 doden per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen