vrijdag 11 april 2014

Is een Orca traag?

Deze toch niet (filmpje van het internet geplukt)
5 opmerkingen:

 1. De zwaardere Orca valt naar beneden met hogere snelheid ? Dat is toch niet opzienbarend ?

  Een kilo lood en een kilo veren vallen alleen even snel in het luchtledige he :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ^^ mooie meters trouwens, met heel wat meer data dan ik meestal laat zien. Goed om te zien dat meer velomobielrijders overlay meters gaan gebruiken. Is meteen veel duidelijk wat ze aan het doen zijn.

   Verwijderen
 2. Je bent hier natuurlijk appelen met peren aan het vergelijken : in die Orca zitten 250 gratis watts en van het vermogen van de achtervolger weten we ook niks . Het lijkt erop dat hij in een Quest of Strada rijdt wat op zich ook al geen aerodynamische wonderen zijn . Een heel leuk alternatief voor de Orca wordt trouwens binnenkort op de Spezi geintroduceerd : de Veloschmitt . Trapondersteuning tot zelfs 1000 watt mogelijk , begrensd tot 45 km/h . Het is een tweezitter in tandem configuratie en de prijs zou slechts rond de 4000 euro bedragen . Links hier ;
  http://www.velomobilforum.de/forum/index.php?threads/update-veloschmitt.36891/
  en hier :
  http://forum.messerschmitt-club-deutschland.de/viewtopic.php?f=7&t=1549

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de commentaar is de ondersteuning beperkt tot 25 km/u. De snelheid ligt daar toch een aardig stukje boven. In elk geval: ze rijden niet traag en daar gaat het om.
   De Veloschmitt zit eerder in dezelfde categorie als de Sunrider, vermoed ik, maar dan wel voor twee personen. Mooi, dus. Alle vernieuwingen zijn welkom. Het zijn telkens stimulansen voor de bestaande bouwers om verder te ontwikkelen.

   Verwijderen
 3. Ik heb zo m'n vragen bij die hellingsmeter? Nooit boven de 0%? Volgens mij zitten er toch echt wel stukken in die licht stijgen. Zeker gezien

  @Gerrit: Geen ondersteuning boven de 25 (?) km/h. In iedergeval niks op de snelheid die in dat filmpje gereden wordt.

  Hoe dan ook zegt dit nog steeds weinig. We weten niks van het vermogen van de Orca rijder, noch dat van zijn achtervolger. Leuk zou zijn een vergelijking met SRM om eens iets zeker te krijgen. Maarja, die zijn weer verrekte duur.

  BeantwoordenVerwijderen