donderdag 11 februari 2016

De Orca blijft op stal

Het baasje ook, helaas. Er was voor deze week ruig weer aangekondigd: windsnelheden tot 100 km/u, regen, buien ... Voor mij klinkt dat als muziek in de oren. Dit is weer waar de Orca vrolijk van wordt en ik dus ook.

Pech: zondagochtend voelde ik de bui al hangen en tegen 's avonds was het overduidelijk. 39° C is 'iets' meer dan normaal. Griep dus. Moe, stram, koorts ... alles behalve de ideale conditie om te werken, laat staan om te fietsen.

Dit werd dus een weekje gedwongen rust. 't Heeft ook geen zin om anderen te besmetten. Thuis blijven is het beste wat ik kan doen. Er komen wel nog gelegenheden genoeg om van zo'n weer te genieten.

Beveiliging


Vorige week stond de velomobielwereld in rep en roer: er was er eentje verdwenen! Dat deed me denken aan iets wat ik vroeger al opperde: er zou standaard (of desnoods als optie) een doeltreffende beveiliging op moeten voorzien zijn.
Zoals velen gebruik ik een kabel met slot.Dat is opvallend en geeft dus meteen te verstaan: 'afblijven'. In dit geval kan zelfs de klep niet open.
Wat tegen joyriden ook zou kunnen helpen, is een vergrendeling van de besturing. Stel je voor: je draait de wielen tot pakweg 45°, draait een sleutel om, zo ergens waar de stuur- en spoorstangen lopen, en de boel is geblokkeerd. Helpt niet tegen optillen en meenemen, maar er valt niet mee te rijden. De velomobiel kan ook niet eenvoudig verplaatst worden, want hij zal altijd naar één kant willen.

5 opmerkingen:

 1. Het feit dat je dit al kan posten doet me vermoeden dat het ergste leed ondertussen geleden is. In ieder geval: beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De "handrem" opzetten en die op slot zetten zou ook een eenvoudige mogelijkheid kunnen zijn joyryden te vermijden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ooit eens een instelbaar beugelslot aangeschaft waarmee de parkeerrem vergrendeld kan worden. (te zien op deze pagina http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2013/06/meeslepen-geen-probleem.html ). Ik gebruik het zelden maar ik parkeer mijn fietst dan bijna nooit op publieke plekken en buiten mijn zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Bedankt. Mijn geduld wordt op de proef gesteld: het leek beter, maar nu is de koorts weer opgedoken :-(

   Verwijderen