dinsdag 16 mei 2017

A l'envers

Binnenkort begin ik eraan: een volgende 'rondje Frankrijk'. Er waren kandidaten om mee te rijden: een voor de eerste dagen, een andere om na enkele dagen aan te pikken.
Kandidaat twee moest verstek laten gaan, want hij krijgt zijn vakantie niet. Kandidaat een zal wellicht ook niet mee kunnen, wegens teveel werk.

Ter herinnering: dit was het voorziene rondje.Lunéville ligt ongeveer bij punt C op deze kaart
Ondertussen leerde ik via het Franse ligfietsforum dat van 25 tot 28 mei een treffen plaatsvindt in Lunéville. Verdorie: daar passeer ik, maar dan wel op de terugweg.
De oplossing is simpel: ik keer de trip om (à l'envers, en Français). Dan valt dat mooi in de trip te verwerken.

De reden: het is altijd leuk om andere (lig-)fietsers te ontmoeten. Tegelijk is zo'n treffen een ideale gelegenheid om mijn Frans weer snel op peil te brengen.

Ondertussen ben ik druk bezig met de voorbereiding. Dit weekend werden de tent en tarp opgezet als 'technische controle' (alles is gekeurd en goed bevonden). De spullen worden beetje bij beetje klaargelegd; ik controleer wat nog met bijgehaald worden; de remmen van de Orca kregen een onderhoudsbeurt; de banden werden nagezien.
Gisteravond werd de hele track opgemaakt

Tenslotte is er nog een klein verschil met de oorspronkelijke route: ik rij eerst een eindje met de kampeerbus, die in Frankrijk bij vrienden blijft staan. Dat betekent dat het gekendste stuk overgeslagen wordt en dat er 400 km van de trip wegvalt. Volgens de track blijft er nog ruim 1.900 km over, dus er wordt zeker nog genoeg gefietst.Zo ziet de trip eruit via Garmin Basecamp. Grofweg een rechthoek. Ik begin linksboven, in de buurt van Laon. Dan gaat het in wijzerzin, met in de rechter bovenhoek Lunéville. Onderaan zie je rechts Lyon staan. Van daar gaat het ten noorden van Clermont-Ferrand naar Limoges. Van daaruit via Auxerre en Troyes rij ik weer noordwaarts, tot waar het busje staat.
 
Nu wordt het dus verder klaarleggen, praktische regelingen treffen voor het onderhouden van planten en huisdieren en gewoon zorgen dat ik er klaar voor ben.

Vanaf ergens rond het weekend mag je geregeld een verslagje van de rit verwachten, mits ik over een (betaalbare) internetconnectie beschik.

6 opmerkingen: