donderdag 25 maart 2010

discriminatie

Stel je voor: je zit in je auto en rijdt op één of andere gewestweg. Zeg maar: één rijvak in elke richting, mooi asfalt, redelijk rustig en mooi aangelegd.
Kilometers nadat je de laatste zijstraat/afrit voorbijreed, sta je plots voor een wegversperring. Daarachter zie je een graafmachine dwars over de weg staan en nog wat verder verhinderen hopen aarde en stenen de doorgang. Je vloekt natuurlijk, want je moet wel op tijd op je bestemming aankomen. Dan keer je de wagen en keer je terug tot de laatste kruising, vermoedend dat je een waarschuwing over het hoofd gezien hebt en uitkijkend naar de wegomlegging. Maar neen: geen waarschuwing en ook geen wegomlegging...
Onwaarschijnlijk ? Niet als je met de fiets rijdt !
Redeneren ze bij Waterwegen en Zeekanalen nog als in de jaren 70 ? Ik weet het niet. In elk geval, zoals ook in de vorige post gemeld, snijden ze een trekweg zomaar door, zonder verwittigen en zonder omleiding te voorzien en dat op een route die echt héél frequent gebruikt wordt. Probeer dat maar eens met automobilisten ! Blijkbaar worden fietsen enkel nog recreatief gebruikt en mag je je dan veel meer permitteren ?


Op het moment van de foto werd er niet gewerkt, dus toen kon ik door, stapvoets.

Voor de rest was het gisteren zalig rijden, zeker na het werk: 18°, lichte bries, gesluierde lucht, in T-shirt en short cruisend over de Scheldedijk. De gemiddelde snelheid steeg nu tot net geen 25 km/u over het hele traject heen en terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten