zondag 14 maart 2010

Mechanische schijfremmen niet krachtig ?

Vandaag werden de aangepaste instellingen getest, nadat de achterderailleur eindelijk goed afgesteld raakte. De remmen bijten een stuk meer, wat ook de jongste goedkeurde. Hieronder een rempoging van hem.

Bij een andere poging ging het wat spectaculairder. De foto is niet zo geslaagd (compactcamera en snelheid gaan niet zo goed samen), maar het geeft wel een beeld.

Een poging met hem op de pakdrager bewees na enkele meters dat dit geen goed idee is. Bij de minste bocht ging het binnenwiel de hoogte in en het scheelde - aan lage snelheid - echt niet veel of we rolden om.

De kleinere helling van het zitje geeft de indruk wat meer snelheid mogelijk te maken, maar de afstand vandaag was te kort om daar een goed beeld van te krijgen.
Mijn zoon vindt het in elk geval leuk "speelgoed": "ik wil ook een trike". Voorspelbaar, maar in de realiteit niet zo simpel. Hij zal eerst nog een eindje moeten groeien. Met een MTB, een degelijke stadsfiets en een BMX moet hij al niet klagen.

Ondertussen las ik vandaag dat Shimano een naafdynamo voor het achterwiel uitbracht. Had ik dat eerder geweten... Dit is een mooie oplossing voor een trike, hoewel de banddynamo het ook wel doet.

Tellerstand sinds de aankoop (28/1/2010): 560 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten