vrijdag 19 maart 2010

gemengde gevoelens

Gisteren was een schitterende vroege lentedag. Een beetje fris 's morgens, maar da's relatief, want het was toen al zo warm als de maximumtemperatuur een week voordien. De perfecte dag dus om mijn wekelijkse woonwerk-fietsverplaatsing te doen.
Zoals meestal was het weer genieten langs de Scheldeoevers.


Helaas (en gelukkig) heeft de Vlaamse overheid besloten dat het hoogtijd was om de Scheldeoever in Gavere weer berijdbaar te maken.


Helaas, want je wordt er pas mee geconfronteerd als je aan de werken komt. Geen verwittiging vooraf (tenzij indien ik erover zou gekeken hebben) en een keer je er bent, heb je geen alternatief dan erdoor gaan. Op de foto zie je enkel een werfaanduiding, maar 100m verder was de weg geblokkeerd door een grondwerker, gevolgd door een hoop stenen over de hele breedte. Nog wat verder blokkeerde een berg zand de doorgang en daarachter stond een tweede grondwerker... Een trike over die hindernissen tillen is niet echt handig, maar het lukte.
Gelukkig, want dit betekent dat tegen de zomer dit stuk dijk er véél beter bij zal liggen. En daarvoor zijn werken een noodzaak.
's Avonds, op de terugweg, koos ik dus de rechteroever vanaf Gaverebrug tot aan de Grenadiersbrug. Dat had ik dus ook beter niet gedaan: dit deel van de dijk is niets meer dan een karrespoor... Off road met een ongeveerde trike is niet echt ideaal, maar het ging. Volgende keer maak ik daar ook maar een foto van.

O ja: dinsdag kon ik mijn snelheidsrecord op de trike weer bijstellen: nu raakte ik aan 48 km/u op de R40, met de dynamo ingeschakeld. Nog cijfers: de gemiddelde snelheid volgens de teller was gisteren net geen 23 km/u. Rekening houdend met het de hindernissen op de heen- en terugweg valt dit mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten