dinsdag 8 september 2015

Nieuwe BuM koplamp

Busch und Müller heeft het licht gezien. Tot nu maakten ze prima koplampen, met een behoorlijke lichtbundel en in allerlei varianten. Akkoord: Schmidt en vooral Supernova maken mooiere verlichting, maar je betaalt er de hoofdprijs voor en je krijgt er geen beter licht bij. Het nadeel bij de producten van BuM was tot nu toe dat het ontwerp meestal niet het mooiste was. Daar lijkt nu verandering in te komen, met een schitterend nieuw ontwerp: de IQ-X.

(Foto: BuM)
De nieuwe massieve aluminiumbehuizing zorgt voor meer koeling en wellicht vooral daardoor slagen ze erin om de lamp 100 lux te laten leveren. 
De bevestigingsbeugel scharniert op twee punten, waardoor er meer bevestigingsmogelijkheden zijn (bijvoorbeeld bovenop het stuur). De stroomkabel loopt ook door de beugel, wat esthetisch ook een verbetering is.

Helaas is hij nog niet leverbaar, waardoor hij voor de Seiran te laat komt. Daarnaast biedt de Luxos U, die ik koos, een schakelaar op afstand (met draad) en een usb-voeding.

De opgegeven kostprijs bedraagt € 139,90 en dat is de prijsklasse van de Schmidt en Supernova producten.

2 opmerkingen:

  1. Mooi. En dan kunnen ze nu nog wat duidelijkheid scheppen in de 101 versie van elk product...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou een flinke verbetering zijn ;-) Vermoedelijk willen ze met die verscheidenheid zowat alle mogelijk markten afdekken. Het gaat wel ten koste van transparantie, daar heb je gelijk in.

      Verwijderen