vrijdag 25 september 2015

Nuttige verbetering voor de E-Orca

Andre Vrielink had het al laten zien tijdens Cycle Vision, maar toen was het nog een prototype: in de accu voor de E-Orca zit voortaan een schermpje. De eerste E-Orca die ik daarmee uitgerust weet, is die van Ronny.
Op het display krijg je de belangrijkste informatie over de status van de accu te zien.


Hoewel de Cycle Analyst die ik toevoegde heel wat meer mogelijkheden biedt, is dat schermpje al heel nuttig. Aan de hand van de spanning en lading - uitgedrukt in percent - heb je al een goed zicht op hoe ver je nog kunt raken met die lading.

2 opmerkingen:

  1. Het is pas 2 weken geleden dat ik ontdekt heb dat de display waarmee je de ondersteuning regelt ook de status van de batterij aangeeft. Maar heel accuraad is dat niet, en dan druk ik me nog zeer positief uit, hier ging het plots van 4 blokjes naar 1 blokje om kort daarna over te gaan in knipperstand. Het % dat op de batterij getoond wordt lijkt me veel meer aan te sluiten op de werkelijkheid en dus (voor mij dan toch) veel preciezer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De blokjes op het display vormen een soort primitieve spanningsmeter. Een LiFePo4 accu houdt heel lang dezelfde spanning, waarna die op het einde snel zakt. Eerst draait het rond 38V, dan is het even 37 en dan gaat het snel. Vandaar dat je met die blokjes weinig aan kunt.

      Verwijderen