zondag 15 april 2012

(doortrappers-)tocht

Vandaag reed ik mijn eerste rit met de Gentse Liggers voor dit jaar. Het was wat we een "doortrapperstocht" noemen, waarbij de nadruk ligt op rijden, niet op toerisme. 9 man sterk was ons peloton, bij de aanvang in Lochristi.

Het weer was niet geweldig: een felle, koude noorderwind, bewolkt met af en toe bijtend koude druppels uit de grijze lucht, maar het werd wel een mooie tocht !


Op zondag plannen ook anderen uitstappen, zoals een 2-pk club, waarvan de leden ons op de smalle veldwegen enkele keren kruisten of inhaalden.

Eén lekke band op 50 km, met 9 fietsers: dat valt mee. Gelukkig is Bert al geoefend in het banden wisselen....


Kort daarop werd besloten de groep te splitsen in snellere en tragere doortrappers. De snellere groep zagen we pijlsnel aanzetten: de teugels waren duidelijk gevierd. En kort daarna werd de trage groep ingehaald door een fractie van diezelfde groep, die alweer uiteengevallen was (en even fout gereden had)...

We slingerden verder over de landelijke wegen van Oost-Vlaanderen.


Onderweg werd ons een mooi overzicht van het fietspadenaanbod van de provincie voorgeschoteld: van brede, geasfalteerde paden (met de wind in de rug), over pokdalige betonplaten, verzakkende klinkerpaden met palen net om de bocht (verrassing) tot compleet onberijdbare stroken. Die laatste lagen dan nog net op één van de drukste wegen op onze route, in een dorpskern notabene (Zeveneken).

Even kwamen we nog samen met twee van de snelle jongens, terwijl de velomobielclub (Bert in de Quest, Frederic in de WAW en Stefaan in de Versatile) vermoedelijk aan sneltreinvaart de tocht verderzette.

Dicht bij de eindmeet was afgesproken bij Paul thuis, waar we hoorden dat de felgele Versatile de rol ergens gelost had en op eigen houtje door Vlaanderen ronddwaalde... Na een verfrissing ten huize van werd de groep weer herschikt. Paul bleef natuurlijk thuis; met drie gingen we richting Gent (en huiswaarts) en een derde groep reed terug naar het startpunt.

Uiteindelijk was ik rond 13 u weer thuis, waar eFAW gestald wordt tot morgen, om dan weer ingezet te worden voor de woonwerkverplaatsingen.

Waar de gele Versatile ondertussen ergens ronddwaalt ? God mag het weten (en Stefaan hopelijk ook)...

4 opmerkingen:

 1. Uw eerste doortrapperstocht !!!
  schandalig, het had uwen 3den moeten zijn
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het zoals jij: elke dag een doortrapperstocht naar het werk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doortrappen! Ja, jongens, doortrappen en nog eens doortrappen! In alle richtingen, maar schijnbaar niet de juiste... ;-) De snelle jongens waren verdwenen; de gezapige heren vond ik niet meer terug. Dus besloot ik de Gentse kanaalzone wat te verkennen. Als een 'poor lonesome cowboy' trappend tussen staal en beton. 't Had ook wel iets, zo op zondag met nauwelijks een voertuig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een idee ook: je in een Versatile willen meten met een WAW en een Quest. Dat moet fout lopen !
   Enfin, blij te horen dat je het overleefd hebt.

   Verwijderen