dinsdag 10 april 2012

alweer twee dodenwakes

Fietsen is leuk ! Fietsen is gezond ! Fietsen is goed voor het milieu !

Jazeker, maar zaterdag 14 april organiseert Fietsersbond Gent de zoveelste dodenwake in de rij. De voorbije week prepareerde ik nog maar eens een ghostbike, zodat op de plaats waar één van beide fietsers omkwam een permanent aandenken staat en tegelijk een waarschuwing voor de haastige chauffeurs die aan 90 km/u een (ruime) blinde bocht aansnijden...

Deze keer gebeurde het ongeval op de Deinsesteenweg in Drongen. Een tweede aanrijding met dodelijke gevolgen vond plaats op slechts enkele kilometers van het eerste, drie weken vroeger. Ook daar zal de Fietsersbond Gent een dodenwake houden.

Hieronder de aankondiging van beide momenten.

Op vrijdag 27 januari werd Franz Stockman zwaar gewond bij een aanrijding aan de uitrit van de binnenring met de Beekstraat in Mariakerke. Hij overleed later in het ziekenhuis.
Drie weken later, op vrijdag 17 februari, kwam Roger Van Ghysegem om bij een ongeval aan het kruispunt van de Sint-Gerolfstraat en de Deinsesteenweg.
Zoals steeds blijven er familie en vrienden achter die treuren om het verlies. Daarom roept de Gentse Fietsersbond Perpetuum Mobile op tot het houden van een
DODENWAKE
op zaterdag, 14 april 2012 om 10u00
 
-10u00: Vertrek met de fiets aan het kruispunt Rooigemlaan/Groendreef.
-10u30: Herdenkingsmoment aan de Beekstraat/Binnenring.
-11u00: Herdenkingsmoment aan het kruispunt Sint-Gerolfstraat/Deinsesteenweg

Met bloemen betuigen we onze steun aan de nabestaanden van de slachtoffers. Tevens wil deze dodenwake een oproep zijn om meer aandacht te besteden aan verkeersveiligheid. Veel, maar niet alles, hangt hierbij af van de inzet van de bevoegde instanties die moeten zorgen voor een veilige infrastructuur, voor een handhavingsbeleid en voor verkeersopvoeding. 

1 opmerking:

 1. Mijn condoleances !!
  Wat een goed idee, zo'n dodenwake !!
  Dat zouden we in Nederland ook moeten doen.
  Afslaand vrachtauto's zijn hier een groot probleem ondanks dodehoekspiegels.
  Sterkte !!

  BeantwoordenVerwijderen