woensdag 11 april 2012

wekelijkse ergernis

Ergens op de route naar het werk, in Eke, staat langs de dijk een veevoederbedrijf waar geregeld geladen en gelost wordt. Typisch voor de ruimtelijke ordening in ons landje staat het bedrijf op een priveterrein, maar moeten de vrachtwagens dwars over de dijk staan om de vracht te laden.

Vorige week
Soms kan je er net langs, maar meestal niet. Dan moet je om het bedrijfsterrein heen rijden.

Heel erg storend is dat dit niet één keer voorvalt, maar minstens elke week, maand in, maand uit. De vrachtwagenchauffeurs kunnen er niets aan doen en ik nog veel minder, maar het is gewoon ergerlijk.

En om aan te tonen dat het echt niet uitzonderlijk is:

Gisteren 

Vanmorgen
 

5 opmerkingen:

 1. Ik zou allang aan het klagen geweest zijn bij het bedrijf als dit me iedere week overkwam , zij versperren immers de doorgaande gemeentelijke weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gerrit, juist daar lijkt me de kat gebonden te zijn! Naar Belgisch recht zijn de meeste jaagpaden geen openbare, "gemeentelijke wegen", maar "exploitatiewegen". Fietsers worden daar slechts getolereerd... Met alle gevolgen van dien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De fout ligt ook niet bij het bedrijf, maar bij de gemeente die een dergelijke vergunning afgeleverd heeft. Verder is het zoals Eeuwige het stelt: bij Waterwegen & Zeekanalen - de beheerder van de meeste jaagpaden - moet je als fietser niet klagen. Op een mail komt gewoonweg geen antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai, ziehier een weer een pijnlijk verschil tussen Belgische en Nederlandse verkeerswet.
  In Nederland klagen we wel veel, maar het is eigenlijk best wel veel en goed geregeld voor fietsers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Probeer eens het kanaal Leuven-Mechelen. Een perfecte fietssnelweg, op één strook van 150m na: een graanverwerkend bedrijf. Daar is het (autovrije) jaagpad sinds een aantal jaar gewoon afgesloten, voor het laden en lossen van schepen vermoedelijk. De omleiding is voorzien in een soort gestabiliseerd zand/grind met putten en plassen en kost je telkens een minuut of drie.

  BeantwoordenVerwijderen