donderdag 5 juli 2012

details

Als ze niet goed zitten, kun je je er blauw aan ergeren; als ze wel in orde zijn, maken ze het leven aangenamer.

Zo werd mijn Birdy geleverd met een set onmogelijke grips: gewoon cilindrisch, hard en niet comfortabel. Dat was niet bemoedigend om de fiets voor langere afstanden te gebruiken.
Omdat ik toch wat materiaal wilde bestellen bij Rose, nam ik de gelegenheid te baat om ook voor nieuwe grips uit te kijken. Het werd dit.


De grips op zich zijn een pak comfortabeler en bieden meer steun. De met rubberachtig materiaal beklede bar-ends maken een afwisseling in de houding mogelijk. Belangrijk op een vouwfiets: ze zitten het vouwen niet in de weg !
Het enige nadeel is dat de grips langer zijn dan de originele, dus moesten ook de remhendels, de versteller voor de versnellingen en de bel opschuiven. Nu zit het stuur echt vol.

1 opmerking:

  1. Op de minifoto van de link naar je site dacht ik even te zien dat je een bijl had gekocht om conflicten met asociaal rijdende automobilisten te beslechten...haha !!

    Maar idd een goed handvat is zeer belangrijk. Dat weet ik nog goed van de geforce trike, mijn stuur was onbedekte buis met daaroverheen nog een kabel naar de shifters en dat met ongeveerde wielen met dunne harde slicks, elke oneffenheid trilde zo mijn armen in met zenuw-irritatie klachten tot gevolg...een lekkere zachte en dikke handvat was al een wereld van verschil.

    BeantwoordenVerwijderen