vrijdag 17 augustus 2012

Hmm

De voorband van de Orka was lek. Oorzaak ? Geen idee: vermoedelijk op een randje gestoten. Maar toen ik de band nakeek, zag ik dit:
Jammer. Zo'n IRC is een mooi bandje, maar het is wel wat versleten. Omdat de maat 28-451 is, is de keuze nogal beperkt. Er is een Durano onderweg naar hier. We zullen het daarmee eens proberen.

Ook de achterband is aan vervanging toe, maar een 28-622 is makkelijker te vinden. Daar zou ik wel eens een Continental op willen proberen. Op de bukker liggen SportContacts en die doen het goed. Dat of een Grand Prix, die lijkt me ook wel wat. Belangrijk argument: Continental is aanzienlijk goedkoper dan Schwalbe. En indien de banden even goed zijn, is er geen reden om niet eens te proberen.

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Jawel ! Mee daardoor een verrassend comfortabele fiets.

   Verwijderen
 2. Die foto goed aanschouwend vrees ik dat je velg binnenkort ook aan vervanging toe is. Houd die goed in de peiling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat idee heb ik ook. Al is het moeilijk van een foto beoordelen. De oorzaak lijkt iets van een stootlek of zo. (gok!)

   Conti's vind ik het begin altijd zo glad en stug. De eerste 500-1000 km altijd oppassen. Driften, glijen en oncomfortabel. Na die inrij periode verbeter het sterk. Verder goeie band idd. (Sport Contact) Ook op een velomobiel.

   Verwijderen
  2. Dat doe ik zeker ! Ik merkte al dat de spaakgaten wat uitgesleten zijn en de wand is ook niet meer 100%. Voorlopig voldoet die nog wel, maar de speling in de naaf moet nog weggewerkt worden.

   Verwijderen