vrijdag 14 september 2012

besmettelijk

Wie het ook doet, weet het wel zeker: niets aangenamer dan naar het werk liggen. De lucht is jouw televisie onderweg.

Vanuit de blikken doos kun je toch niet genieten van zo'n uitzicht ?
Die zalige ervaring is besmettelijk: een collega komt sinds vorig jaar geregeld met een Raptobike naar het werk. Blijkbaar is het fietsen zo leuk dat het naar meer smaakt. De Raptobike is dan niet meer voldoende en dus zie ik in de fietsenberging op het werk af en toe het volgende beeld.


Deze foto dateert van de afgelopen vakantieperiode: nu staat diezelfde berging meestal helemaal vol (met bukkers en enkele bromfietsen).

Meer en meer collega's komen fietsend naar het werk: voor de meesten is het geen 5 km en daar bovenop betaalt het bedrijf ons € 0,20 per km (onbelast). Voor de VM-rijders is de afstand wel wat groter - 23 km enkel voor mij - maar dank zij de velomobiel is die afstand ruim haalbaar en gebeurt de verplaatsing op een aangename manier.

7 opmerkingen:

 1. Yep, besmettelijk... het liggen heeft mij altijd wel aangesproken, maar jou elke dag zo zien rijden heeft mijn nieuwsgierigheid alleen maar aangewakkerd. Mijn betaalde fietsdagen voor dit jaar zitten er bijna op, maar het zal er mij toch niet van weerhouden om te blijven fietsen. Nu nog een douche regelen en we krijgen vast nog meer mensen op de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs al zijn de betaalde fietsdagen erdoor, de auto kost altijd geld. Met de fiets rijd je veel goedkoper dus, maar dat weet je ook wel ;-)
   Het economische speelt een (grote) rol, maar zo'n uitzicht zoals hierboven, da's toch onbetaalbaar !

   Verwijderen
 2. Wat wordt ik toch altijd blij van dit soort plaatjes.
  Moet een goede werkgever zijn met meer dan gemiddelde werknemers.

  Ik heb om mijn werk altijd enige tot grote weerstand ondervonden met mijn velomobiel. Ik was een buitenbeentje.
  Vergoeding heb ik nooit gehad (15-42 km weg). Ik had immers geen kosten!
  Mijn collega woonde binnen een straal van 2 km van het werk. Mijn chef zelfs 500 meter. Zij kregen wel een autovergoeding voor dat kippeneindje.
  Beide waren geregeld ziek. Ik nooit.

  Goed dat er wel verstandige werkgevers zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken het Nederlandse systeem niet. In België is het zo dat bedrijven kunnen kiezen om een fietsvergoeding toe te kennen. Tot een maximum van € 0,21/km is die voor het bedrijf aftrekbaar van de belastingen; voor de fietser is de vergoeding tot dat bedrag belastingsvrij. Fietsgerelateerde bedrijfskosten (fietsenberging, douche voor fietsers, uitrusting, ...) is voor het bedrijf 120 % fiscaal aftrekbaar.

   Verwijderen
 3. mooi toch, 2 velomobielen in dezelfde stal.
  Op mijn werk is er ook een geïnteresseerde voor een velomobiel. Hopelijk binnekort ook zo een foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij "ons" stonden er vorig jaar twee vélo's; toen kwam ik er bij en sinds een maandje hebben "we" er vier in de garage staan. :-) (Altijd lekker droog en warm...) Vorige week nog werd ik aangesproken door een collega die er serieus over nadacht zijn afgeschreven motor te vervangen voor een Velomobiel. Dus binnenkort zijn we wellicht met z'n vijfen. Reisafstanden van tussen de 16 en 40 km.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik passeerde deze morgen rond 8u30 aan jullie fietsstalling.
  Jouw fiets heb ik regelmatig al zien staan.
  Nu voor het eerst ook de gele quest broedelijk zij aan zij.
  Had hem vroeger niet gezien maar ook nog niet op gelet.

  BeantwoordenVerwijderen