maandag 24 september 2012

Kwaliteit

... of eerder: het gebrek eraan.

Over dit transportmiddel had ik het in het verleden al.


Die gebruik ik natuurlijk niet elke dag. Om naar het werk te rijden is dat helemaal niet nodig. Naar schatting zal de kar zo om de veertien dagen eens de weg opgaan. Voor de rest wordt die opgevouwen en in de garage (die deel uitmaakt van het huis) opgeborgen.


Heel erg handig is dat !

Ik heb de Croozer Cargo ook al eens vergeleken met mijn vorige fietskar: een Kidcar Combi. De prijs daarvan is grosso modo het dubbele, de kar kan niet zo compact weggeborgen worden, maar de kwaliteit van het materiaal is heel wat beter. Dat gaat dan zowel over het de materiaalkeuze, de constructie als het rijgedrag.

Vanmorgen had ik de kar weer eens nodig. Op het boodschappenlijstje stonden onder andere 3 kratjes Oxfam-fruitsap en 12 flesjes bier... (volgende week bouwen we een feestje). Dus haalde ik de opgevouwen kar uit zijn bergplaats en startte de assemblage. Daarbij merkte ik het volgendeKijk: dat vind ik nu absoluut niet kunnen. De 40 jaar oude bukker van mijn jongste (neen, die jongste is geen 40) vertoont amper roest (de velgen al helemaal niet: die zijn in inox), geen enkele andere fiets - en die worden veel intensiever gebruikt - ziet er zo uit.

De kar zal het nog wel een poosje uitzingen, maar nadien wordt het wat anders. Zeker weten.


3 opmerkingen:

 1. Kunnen er geen andere wielen op als de rest van de kar nog prima is ?

  Ik ben ook iemand die graag karren achter de fiets/VM hangt. Het vermogen om het laadvermogen van je fiets/VM zo te vergroten dat je geen auto nodig hebt voor korte afstanden is zeer kosten efficient en bijzonder praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eer die wielen doorzakken zijn we nog wel enkele jaren verder. Een oplossing is altijd mogelijk, maar gezien de specifieke naven niet evident. Misschien kan Croozer me op dat moment nieuwe wielen leveren.
   Het is dus nog geen probleem, nog lang niet, maar ik vind de kwaliteit ontgoochelend.

   Ik vind verder fietskarren een prima oplossing in veel gevallen. Niet nodig ? Afhaken en wegbergen. Wel nodig ? Even aan de fiets hangen en desnoods zelfs als winkelwagen te gebruiken.

   Verwijderen
 2. http://hollandbikeshop.com/croozer-wiel-dog-cargo-20-inch
  Kijk hier vind je reservewielen. Maar een likje roestwerende verf helpt ook en kost minder. Het is jammer dat de kwaliteit van sommige (best veel) produkten zo te wensen overlaat.

  BeantwoordenVerwijderen