dinsdag 16 oktober 2012

niet geschikt

Tja, er zijn dingen die met een velomobiel niet zomaar kunnen.

Neem nu dit: mijn strijkijzer met stoomgenerator heeft er na een jaar of tien de brui aan gegeven. Het kon evengoed een ander toestel zijn, maar nu was het dit. Dat betekent dus dat ik voor een ander wilde kijken. Dat kan via het wereldwijde web: er zijn webshops met hopen, de prijzen zijn goed en het wordt thuis afgeleverd.

Alleen: zo'n toestel bekijk ik graag vooraf, ik wil het in handen kunnen nemen, de afwerking bekijken... Dat betekent dus er zelf op uit trekken en het toestel meebrengen. Nou: zo'n doos in eFAW, dat kan ik vergeten. Dat lukt aan geen kanten.


De enige velomobiel die ik ken waar het mee had gekund was de oude Go One met optionele pakdrager.

Het probleem is dat het buitenvolume van een velomobiel bepaalt wat erin kan. Geen grote doos dus. Op een simpele stadsfiets lukt dat wel, want da's eigenlijk niet meer dan een frame waar je van alles op kunt zetten en aan kunt hangen.


Een oplossing had kunnen zijn de fietskar achter eFAW hangen, maar dat is veel werk, want dan moet eerst een trekhaak op eFAW komen ook. De fietskar hang ik wel aan de bukker.

4 opmerkingen:

 1. Juist met de FAW is het eenvoudig een trekhaak plaatsen. Open achteras!
  Linker moer achteras afnemen, Radical trekhaak erop schuiven en bout terug plaatsen.
  Bij Quest e.d. moet op de body een haak gemaakt worden met verlijmde moeren aan de binnenkant. (Top eraf!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat het eenvoudig is. Vijf minuutjes werk. Maar ik vind het niet handig: een erg lange combinatie. Voor boodschappen met de bagagekar neem ik liever de bukker: fietstassen, bagagedrager met vouwbox en nog twee boxen in de kar. Daar kan geen Alleweder tegenop qua capaciteit.

   Verwijderen
 2. Trekhaak met aanhanger is inderdaad een mogelijkheid maar...... Wat dacht je van gewoon aan de zijkant van je fiets hangen met een stel spanbanden?

  Op deze manier heb ik al wat zaken vervoerd zoals 6 platen piepschuim van elk 6cm dik, 1 meter lang en 0,5 meter breed. Weegt geen drol natuurlijk. Maar ook heb ik een elektrische steengrill aan de zijkant gehangen. Dat weegt heel wat meer en ging toch uitstekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een bagagedrager voor op een velomobiel. Dat zou wel eens iets nieuws zijn.

  BeantwoordenVerwijderen