maandag 11 maart 2013

Het kon beter (maar ook slechter)

Sneeuw hadden we al gehad de voorbije maanden. Storm ook, strenge vorst ook. Maar nu, na een week vroege lente, krijgen we het meteen allemaal samen op ons dak !

Een gure noordooster met windkracht 4 tot 5, sneeuw die van alle kanten lijkt te komen en alweer temperaturen rond het vriespunt.

Vanmorgen was het nog te doen: windkracht 4 in de rug, da's mooi meegenomen. En zowat 0° C, dat is in een velomobiel geen probleem.

Maar toen ik aan de fietsenstalling op het werk kwam, zag het er niet veelbelovend uit. 

En toen ik het dekzeil openritste om in te stappen, zag het er in eFAW niet zo aantrekkelijk uit.


Met wat schudden en met behulp van een papiertje was de sneeuw snel weg. De laatste restjes zouden wel smelten door mijn lichaamswarmte.

En dan begon het: 23 km met diezelfde noordooster op kop, met windstoten die naar het gevoel een heel eind verder gingen dan windkracht 4, af en toe sneeuwophopingen die aangevroren waren (brugdekken vooral). En op het finale eindje onverhard, bleef ze helemaal liggen.


Hier kreeg zelfs de Big Ben achteraan het lastig bij. Blij dat ik thuis raakte ! Een half uur later was het helemaal raak: alle sneeuwwater raakte bevroren en de weg is nu één ijsvlakte. Ik ben benieuwd wat het morgenochtend wordt...

7 opmerkingen:

 1. Hallo Jan,

  Op het ogenblik is het in de Benelux een heel stuk slechter dan in Noorwegen dus! Hier wel vorst, tussen de 0 overdag en -8 's nachts nu, maar geen neerslag en veel zon overdag. De wegen liggen helemaal sneeuwvrij, prima berijdbaar. Kijk morgen maar uit, glad is altijd een risico.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello John,
  It's starting to warm up here in Canada, but the snow banks along the street are still much higher than my Quest. I would to have Adri's weather or even your snow right now.
  Greetings from the center of Canada.
  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi, Kevin. It's only for a very short time. Today there was a lot more snow: the incredible thickness of 10 cm with a layer of ice underneath. But by now (16h) it is already melting away. It's just unusual weather for the time of the year.

   Verwijderen
 3. eeuwige reiziger12 maart 2013 om 01:57

  Stampen en duwen, dat was vanavond ook bij mij opdracht en opgave. Met als toetje vliegende sneeuw van begin tot einde. "Leuk" natuurlijk dat je dan je Ekoi-helm met vizier thuis hebt laten liggen... :-(

  Morgen een dekentje voor je alleweder voorzien, Jan? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dicht bij het werk wonen heeft zo zijn voordelen (als je slim bent natuurlijk). Ik heb de 6,8 km gisteren tevoet afgelegd. En vandaag de ik het ook. Ik doe er "nauwelijks" 70 minuten over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In Noord Frankrijk schijnt er 60 cm. sneeuw te liggen.
  Thuisblijven is daar het devies !
  Raar voorjaar...

  BeantwoordenVerwijderen